65 de pasionaţi şi peste 469 kilometri înot în 24 de ore

Şapte echipe au participat la maratonul de înot 24h AquaMASTERS, un eveniment de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani şi care s-a desfăşurat în bazinul „Bega” din Timişoara, pe durata a 24 de ore, începând de sâmbătă 19 martie, ora 13, nonstop, până duminică 20 martie, ora 13, inclusiv pe durata nopţii.

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică nataţia ca amatori, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele.

Au participat următoarele echipe: (1) Plutaşii, (2) MASTERS Timişoara M+, (3) MASTERS Timişoara F+, (4) Saguaro, (5) Triatloniştii, (6) Culoarul 7 şi (7) Balaurii. Cele şapte echipe participante au fost formate din câte 8 titulari, cu maxim două rezerve, care au înotat ca ştafete, în reprize de câte 30 de minute, o dată la 4 ore, maximul de timp înotat de un titular fiind de 3 ore. Competiţia s-a desfăşurat atât individual, pe grupe de vârstă, femei şi bărbaţi, cât şi între echipe, criteriul de departajare fiind distanţa înotată.

Toţi sportivii au primit o diplomă de participare. Cele mai bune performanţe în raport cu distanţa înotată pe durata evenimentului, pe genuri (femei/bărbaţi) şi categorii de vârstă (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd) au fost premiate (sponsorizare oferită de către Decathlon).

Echipele de pe primele 3 locuri şi concurentul respectiv concurenta cu cel mai mare număr de kilometri înotaţi pe durata unei reprize de 30 minute respectiv pe durata evenimentului au primit, de asemenea, diplome. Premii speciale pentru cea mai mare distanţă înotată într-un schimb al stafetei, adică într-o repriza de 30 de minute, au obţinut Sandra Vega, cu 1,60 km, la femei, respectiv Mihai Tomescu-Vlad, cu 2,15 km la bărbaţi.

Cea mai mare distanţă înotată în ansamblul celor 24 de ore a fost de 8,30 km, de către Gross Agneta, la femei, iar la bărbaţi de 12,55 km, de către Mihai Tomescu-Vlad.

Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1,396 km. Media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 7,18 km. Şi la actuala ediţie a participat o echipă feminină. Este vorba despre Masters Timişoara F+.

Cei mai vârstnici participanţi au fost Târţă Eleonora (n. 1961) la femei şi Mihai Liseţchi (n. 1960) la bărbaţi. Cel mai tânăr a fost Saifeddine Ali, iar cea mai tânără a fost Katona Adriana (n. 1995).

Conform clasamentului general, pe echipe,”MASTERS Timisoara M+” a acoperit în cele 24 de ore cea mai mare distanţă:

1    Masters TM M+… 77,65 kilometri

2    Plutaşii    75,85 km

3    Triatloniştii    72,90 km

4    Culoarul 7    64.69 km

5    Balaurii    64,05 km

6    Saguaro        59,60 km

7    Masters TM F+    54,40 km.

Rezultate obtinute individual, pe pe grupe de vîrstă, la femei respectiv bărbaţi, sunt disponibile online lahttp://timisoara.inot-masters.ro/rezultate—maraton-2016/.

Evenimentul a fost transmis live online. Pe toata durata desfasurarii sale au fost publicate statistici cu privire la evolutiile din concurs, atat individuale, cat si pe echipe (detalii se gasesc la http://timisoara.inot-masters.ro/rezultate—maraton-2016/).

Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de catre studenti ai Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport. Andrada Olteanu, tot ca voluntar, a realizat fotografii pentru albumul foto al evenimentului.

Pentru a sustine eforturile depuse de participanti la un asemenea maraton, organizatorii au pus la dispozitia participantilor pachete de hrana (sponsorizate partial de catre Magic Pizza), batoane de cereale, glucoza, banane, apă.

Pentru o mai rapida relaxare intre doua reprize de inot, participantii au beneficiat pe toata durata evenimentului de sedinte de masaj oferite in regim de sponsorizare partiala de către Florin Chindea, Radmila Suici şi Loredana Pasca, specialişti kinetoterapeuţi.

Nicolae Bârsan, preşedintele Eco Nautic Club Timişoara, a rostit o scurtă alocuţiune privind problematica apei în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

Organizatorii au dorit să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare respectiv, de petrecere activă şi în acelaşi timp plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pentru iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiţionale.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara si Eco Club Timisoara.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-v-a/

De menţionat faptul că, în anul 2012, Timişoara a fost gazdă a primului maraton de înot masters din România.

*

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Reşiţa.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: