Carina Trușcă, triplă campioană școlară a României la ”Naționalul” reșițean, pe 50 și 100m spate și cu ștafeta 4×50 liber a CSȘ1 Timișoara, pe podium și cu 4 locuri 2 și 10×3

Salbă de medalii pentru natația de pe malurile Begăi la ediția din acest an a Campionatului Național Școlar din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, gruparea de profil CSȘ1 Timișoara urcând în acest weekend de 17 ori pe podiumul de premiere al tradiționalei competiții juvenile de la Reșița, în 3 cazuri chiar pe prima treaptă, prin Carina Trușcă, în probele fetelor de 13 ani la 100 și 50 de metri spate respectiv cu ștafeta de 4x50m liber, în componență și cu Andreea Borușteanu, Diana Ticiu și Iasmina Cala.

Profesorul Ion Bădescu și Carina Trușcă – triplă campioană națională școlară sub egida FRNPM la Reșița

Bazinul olimpic reșițean a fost și în această primăvară gazdă a ”Naționalului” școlar rezervat înotătorilor cu vârste de 12-14 ani, iar 250 de sportivi de la 21 de cluburi din țară s-au întrecut în competiția pe țară a grupărilor de profil, printre care și Clubul Sportiv Școlar Numărul 1 Timișoara, de succes în acest sfârșit de săptămână în Banatul montan.

Carina Trușcă a triumfat în finalele de 100 de metri spate respectiv de 50 de metri spate a fetelor de 13 ani, cucerind medaliile de aur, performanță izbutită și cu coechipierele sale în proba de ștafetă 4×50 de metri liber a fetelor de 13 ani, în componență și cu Andreea Borușteanu, Diana Ticiu și Iasmina Cala.

Carina Trușcă, pregătită la CSȘ1 de profesorul Ion Bădescu, a devenit totodată și vicecampioană națională școlară, obținând în plus și alte două medalii de bronz, pentru ocuparea locului 3 la stilul liber dar și în aceeași ștafetă a fetelor de 13 ani, dar la 4×50 de metri mixt.

CSȘ1 Timișoara a strâns foarte bune clasări sub îndrumarea profesorilor Toth Ildiko și Ion Bădescu, antrenori ai sportivilor Carina Trușcă, Bogdan Checicheș, Andreea Hornea, Victor Bălu, Andreea Borușteanu, Diana Ticiu și Iasmina Cala, respectiv Flavius Munteanu, antrenor al lui Etienne Dragotă, și Tiberiu Șucan, antrenor al Dariei Huma.

Locuri secunde au mai obținut așadar Carina Trușcă în proba de 100 de metri liber a fetelor de 13 ani, Daria Huma la 100 de metri delfin între fetele de 12 ani iar Etienne Dragotă la 50 de metri bras și 100m liber între băieții de 14 ani.

Șase înotători timișoreni în probe individuale și o ștafetă a fetelor au ocupat locul 3, câștigând medalii de bronz, Hornea, Checicheș și Dragotă chiar câte două. Astfel, Andreea Hornea a urcat pe podium în finalele de 100 și 50 de metri bras ale fetelor de 14 ani, Bogdan Checicheș la 50 de metri delfin dar și pe distanța de 100 de metri, la același stil, între băieții de 13 ani, iar Etienne Dragotă la 50 de metri delfin respectiv liber în întrecerea masculină de 14 ani.

Tot pe poziția a treia pentru CSȘ1 în ”Naționalul” reșițean și Victor Bălu în finala probei de 50 de metri bras a băieților de 13 ani, Daria Huma la 50 de metri delfin între fetele de 12 ani și nu în ultimul rând multipla medaliată Carina Trușcă, la 50 de metri liber în concursul fetelor de 13 ani dar și cu ștafeta ”de aur” reunindu-le tot pe Borușteanu, Ticiu și Cala, dar la 4 x 50 de metri mixt.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: