Cătălin și Alexandru Iovin câștigă a VI-a ediție a ”Cupei Familiei”, găzduită de Înot Masters Timișoara la bazinul Bega

Copii, părinți și bunici au avut ocazia să petreacă împreună timpul liber cu ocazia ”Cupei Familiei” la înot. Cea de-a șasea ediție a acestui eveniment pentru toate generațiile a avut loc sâmbătă 13 mai la bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii din Timișoara. Reuniunea de natație a fost organizată de Înot Masters Timișoara cu ocazia Zilei Internaționale a Familiilor (celebrată anual în 15 mai), scopul său fiind întărirea legăturilor între generații prin petrecerea plăcută în comun a timpului liber. În același timp, el reprezintă și o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mișcare pentru sănătate.

Copii si adulti s-au intrecut in probe distractive care, spre deosebire de competitiile traditionale de inot,  s-au desfasurat numai pe echipe, programul evenimentului incluzand, printre altele: stafetă 2 generaţii (copil-părinte) – 2 x 25 m, stafetă o generaţie (soţ-soţie) – 2 x 25 m, stafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului) – 2 x 15 m, etc. Participantii au putut înota intr-un procedeu de înot la alegerea lor.

Primele trei echipe la fiecare probă au primit diplome, iar câștigătorii, familia formată din Cătălin și Alexandru Iovin, au cucerit o cupă. Toți copiii participanți la eveniment au primit cadou o ciocolată din partea organizatorilor.

Evenimentul a fost transmis live online, iar derularea sa a fost surprinsa intr-un album foto disponibil online la https://www.facebook.com/pg/Inot-Masters-Timisoara-186333864711051/photos/?tab=album&album_id=1545384702139287.

Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de catre studenti ai Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport. Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara si Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Din dorinta de a oferi comunitatii locale un eveniment cat mai atractiv cu ajutorul unor apreciati colaboratori, editia de anul acesta a avut un program mai bogat. Ingredientul succesului de anul acesta a fost amfitrioana evenimentului, Roxana Morun de la TVR Timisoara, si invitatii sai de la Teatrul Portabil din Timisoara, cei care au creat momentele distractive dintre probele de înot. Pentru a sustine eforturile depuse de participanti, organizatorii au pus la dispozitia participantilor glucoza, iar firma Chindea&Angels – Masaj Timisoara, a fost prezenta in calitate de sponsor al evenimentului si a oferit gratuit servicii de masaj participantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = noua

 


Ultimele articole din categoria Înot: