Cea de-a 4-a ediție a maratonului de înot 24hAquaChallenge, de sâmbătă de la ora 13, non-stop, până duminică la 13, în bazinul Bega

Pasionații de natație sunt invitați la cea de-a patra ediție a maratonului de înot 24hAquaChallenge, eveniment ce se va desfășura în perioada 25-26 martie în bazinul „Bega” din Timişoara. Acest maraton este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de inot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele.

afis 24 aquachallenge

 

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani până la data desfășurării și care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă.

Evenimentul se desfășoară pe durata a 24 de ore, începând de sâmbătă 25 martie, ora 13:00, nonstop, până duminică, 26 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata nopții). Echipele sunt formate din 8 titulari + 2 rezerve (opţional) si se inoata in reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore). În 2016, peste 469 de kilometri au fost înotați de către 65 de pasionați de înot în 24 de ore. De menționat și faptul că, în anul 2012, Timișoara a fost gazdă a primului maraton de înot masters din România.

Va fi declarată câştigătoare echipa care va contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 24 de ore ale competiţiei. Componenţii echipelor de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, vor primi diplome. Fiecare dintre participanti va primi un certificat privind participarea la eveniment.

Organizatorii doresc sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre evenimentul dedicat celebrării Zilei Mondiale a Apei (22 martie), cu informații actualizate, la http://timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-v-a/

*

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Detalii privind practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara sunt disponibile la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: