Centrul Universitar Timișoara, locul 3 la Campionatul Național de profil de la Pitești

Cu un lot alcătuit din 4 studenți și două studente, selecționata de înot a Centrului Universitar Timișoara a urcat la Pitești pe podiumul Campionatului Național Universitar, obținînd 4 clasări pe primele 3 locuri, printre care o victorie la ștafetă, și ocupînd locul 3 din 10 participante în ierarhia generală a centrelor.

Înotătorii centrului universitar Timișoara, împreună cu selecționerul Marcel Răsădean, la Bazinul Olimpic din Trivale, cu ocazia Campionatului Național Universitar, unde au încheiat pe podium (locul 3), aici pozîndu-se și cu colegii reșițeni

 

Gazde de tradiție în ultimii aproape 10 ani a întrecerii universitare anuale de natație, studenții argeșeni au încheiat pe locul 2, devansați fiind de cei din București, de la UNEFS.

Studenții timișoreni au obținut cele mai bune clasări în probele pe echipă, cîștigînd la 4×50 metri mixt, în care sunt îmbinate toate cele 4 procedee, și obținînd locul 2 cu ștafeta de 4×50 metri liber, în aceeași componență, și anume Ionuț Pîrjol, reprezentînd Facultatea de Educație Fizică și Sport, Daniel Scurtu (Facultatea de Arte Plastice și Design), Flavius Chiriac (”Agronomie”), și Cristian Manu (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor).

Ionuț Pîrjol s-a clasat pe locul 3 în proba de 100 metri fluture, iar Laura Bob, tot de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, a obținut locul 3 la 100 metri liber. Din lotul timișorean a mai făcut parte o altă studentă la ”Sport”, Sandra Racovițan.

Conducător al delegației a fost Marcel Răsădean, lector universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT, cu specializarea înot, care a organizat un minitrial de selecție a lotului în cadrul evenimentului UniSportFest.

Timișoara participă anual la Campionatul Național Universitar de înot, iar în ceea ce privește componența lotului, acesta are 10 studenți, 5 băieți și 5 fete, dintre care 4 titulari și o rezervă, titularii avînd drept să concureze la o singură probă dintre cele 4 procedee, plus o ștafetă. Anul trecut, centrul universitar de pe malurile Begăi a avut posibilitatea să alineze o ștafetă feminină, cu bune rezultate, iar de data aceasta la băieți. ”În echipă completă am fi obținut rezultate și mai bune”, a specificat profesorul Răsădean, mai menționînd că – spre deosebire de alte centre – Timișoara n-a aliniat înotători încă implicați activ în competițiile naționale de profil ale Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Înot: