Clubul de înot Masters cucereşte nouă medalii la Csongrad

O echipă a clubului de înot Masters Timişoara a câştigat 9 locuri pe podium la concursul internaţional de înot masters organizat în Csongrad (Ungaria), Daniel Popescu Rancezi fiind cel mai activ sportiv al clubului, cu şase participări la probe individuale, obţinând 4 locuri pe podium. Concursul s-a desfăşurat în perioada 7-8 mai, în bazin descoperit (50 de metri/8 culoare). Au participat peste 190 de înotători, afiliaţi la 31 cluburi din 4 ţări, Romania, Serbia, Slovacia şi Ungaria, iar cei mai vârstnici participanţi au 77 de ani, la femei, şi 84 de ani la bărbaţi.

Concursul de Masters de la Csongrad, în bazin descoperit

Concursul de Masters de la Csongrad, în bazin descoperit

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, şi anume 25-29 ani, 30-34, 35-39, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. În Ungaria, mişcarea are deja tradiţie, existând 25 de cluburi şi circa 1600 de practicanţi respectiv numeroase concursuri.

Echipa clubului de înot Masters Timişoara a fost formată din cinci înotători, cu vîrstele cuprinse între 28 şi 54 de ani:  Diana Cosma (30+), Mihai Liseţchi (50+), Claudiu Preda (35+), Daniel Popescu Rancezi (50+) şi Klara Veress (25+). În total, Masters Timişoara a obţinut 9 medalii la probe individuale, după cum urmează: patru locuri întâi: Mihai Liseţchi (2), Claudiu Preda (1), Daniel Popescu Rancezi (1); – 1 loc doi: Mihai Lisetchi (1); – 4 locuri trei: Daniel Popescu Rancezi (3), Klara Veress (1).

De remarcat faptul că doi dintre membri echipei au participat pentru prima oară în viaţă la un concurs de înot masters. Întrebaţi ce impresii le-a lăsat participarea la competiţie, cei doi au declarat: „Deşi a fost cam înnorat şi rece, iar la Csongrad chiar a plouat, această ieşire a fost o reuşită totală. O ocazie perfectă să ne mişcăm din casă, să ne cunoaştem şi să înotăm. Deşi nu m-am aşteptat decât la un ultim loc pentru oricare din probele la care am participat, am revenit cu un loc I la 100 m spate. A fost neaşteptat de multă lume, a fost frumos, ne-am relaxat activ, ne-am cunoscut mai bine, am înotat chiar şi pe răcoare. O experienţă care doresc să o repet de câte ori mi se va oferi ocazia.” (Claudiu Preda), respectiv, „Ca prim concurs de înot la care am luat parte, Csongrad a fost o experienţă plină de adrenalină dar şi inedită. Încurajez pe toţi cei interesaţi dar poate mai timizi să profite de numeroasele ocazii de a lua parte la concursuri, nu doar pentru a-şi încerca sau dovedi puterile, ci şi pentru a socializa cu alţi pasionaţi ai acestui sport din ţară şi din afara hotarelor.” (Klara Veress).

A ieşit şi soarele!

A ieşit şi soarele!

Pe parcursul anului 2010, membri ai Clubului de Inot MASTERS Timisoara au fost prezenti la 17 competitii de inot masters cu participare internationala: 15 concursuri locale si 2 campionate nationale (Serbia si Ungaria). In cadrul acestora, echipa clubului a avut 364 de participari la probe individuale si 32 la ştafete, obtinand 293 locuri pe podium la probe individuale (149 – I, 96 – II, 48 – III) si 32 locuri pe podium la ştafete (23 – I, 7 – II, 2 – III). Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarandu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul competitional. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Echipa clubului timişorean Masters la Csongrad

Echipa clubului timişorean Masters la Csongrad

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Brasov, Cluj si Resita.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptaminii: de luni pina vineri, intre 20.00 – 21.00, respectiv, 21.00 – 22.00, si simbata, intre 11:00 si 12:00 a.m.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Înot: