Clubul de Înot Masters Timișoara, 15 locuri fruntașe la concursul internațional din Csongrád pentru adulți

Noi medalii pentru Clubul de Înot Masters Timișoara. O echipă a Clubului de Înot MASTERS Timișoara a obținut 15 locuri fruntașe la concursul internațional de înot pentru adulți (înot masters) din Csongrád (Ungaria), derulat în perioada 1-2 iunie. La eveniment au participat 136 înotători din 3 țări, România, Serbia și Ungaria.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzînd orice vârsta peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Schriffert Jozsefne (Gyula, 81 de ani) la femei, respectiv Boros Laszlo (Subotica, 85 de ani) la bărbați.

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara a fost formată din cinci sportivi, cu vârstele cuprinse între 27 și 59 de ani: Ana Dragodan (grupa de vârstă 45+), Marc Eichert (30+), Mihai Lisețchi (55+), Monica Szilasi (45+), Ildiko Tălîngă (55+). În total, la acest concurs, Clubul de Înot MASTERS a obținut 15 locuri pe podium, după cum urmează:

–        8  locuri întâi: Ana Dragodan – 1, Mihai Lisețchi –  4, Monica Szilasi -1, Ildiko Tălîngă – 2;

–        4 locuri doi: Monica Szilasi – 2 și Ildiko Tălîngă – 3;

–        3 locuri trei: Ana Dragodan – 1, Marc Eichert -1 și Ildiko Tălîngă – 1.

Cel mai activ sportiv ai clubului MASTERS Timișoara a fost Mihai Lisețchi (4 probe individuale și tot atâtea medalii).

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Înot: