Clubul de înot Masters Timișoara, 42 de medalii la ”Cupa Masters Timișoara”, organizată la aniversarea a 6 ani

”Cupa Masters Timișoara”, reuniune de natație deschisă tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani, disputată cu ocazia aniversării a 6 ani de la constituirea Clubului de înot Masters Timișoara, a avut la start reprezentanți de cluburi de înot masters din România și Italia, dar și persoane înscrise în nume propriu, decani de vîrstă fiind Monica Horvat (n. 1951) la femei și Soos Vilmos (n. 1945) la bărbați, iar Anita Borbely, din partea organizatorilor concursului, participînd în 6 probe individuale și obținînd tot atîtea medalii de aur.

Competiția a avut loc la bazinul acoperit Arena Aqua Sport (8 culoare/50 m), proba de 50 metri spate fiind declarată probă comemorativă în memoria lui Hansi Niemershein, fost membru activ al clubului din Timișoara și care a decedat in 2010.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decît rezultatele. Se concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani. Dintre participanti,

Clubul de înot MASTERS Timișoara a fost reprezentat de 12 înotători (7 femei și 5 bărbați), cu vîrste cuprinse între 30 și 52 de ani: Anita Borbely (grupa de vîrstă 35 – 39 ani), Lucian Corduneanu (25 – 29), Cristian Crista (35 – 39), Ana Dragodan (40 – 44), Adriana Jianu (30 – 34), Mihai Lisețchi (50 – 54), Cezar Lișteveanu (30 – 34), Adina Rădulescu (25 – 29), Iulian Dan Repolschi (40 – 44), Cornelia Sârbu (25 – 29), Ildiko Talinga (50 – 54) și Eleonora Târță (50 – 54).

În total, clubul de înot MASTERS Timișoara a obținut 42 de medalii: 30 de aur, 9 de argint și 3 de bronz. Cele mai bune performante individuale ale concursului au fost obtinute de catre sportivi ai clubului Resita 07, atat la femei, cat si la barbati, iar trofeul Cupa Masters Timisoara a fost castigat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara.

Rezultatele competitiei se gasesc la  http://www.timisoara.inot-masters.ro/cupa-masters-timisoara-2013/.

De mentionat faptul ca, in premiera, seriile de concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului.

La buna desfasurare a concursului a constribuit sustinerea primita din partea Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadul Universitatii de Vest, in calitate de co-organizator, respectiv, Consiliului Judetean Timis, in calitate de co-finantator.

+

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase.

Cei interesați de practicarea înotului în cadrul Clubului de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii pe internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Înot: