Clubul de Înot Masters Timișoara, 8 clasări pe podium în Ungaria

O echipă a Clubului de Înot Masters Timișoara a obținut 8 locuri pe podium la Campionatul Național de vară în bazin descoperit desfășurat la Gyula, în Ungaria. La competiție, derulată în perioada 14-16 august, în bazin olimpic (50 metri), au participat 238 de înotători din 4 țări: România, Serbia, Slovacia și Ungaria.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Se concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani. In Romania, inotul masters este o disciplina sportiva aflata sub autoritatea Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern. Istoria miscarii de inot masters incepe in tara noastra doar din 2007, odata cu constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara, prima organizatie sportiva dedicata practicarii inotului de catre adulti, iar prima editie a campionatului national de inot masters a avut loc in 2011. In Ungaria, miscarea are deja traditie, existand 25 de cluburi si circa 1600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.

Echipa Clubului de Inot MASTERS Timișoara a fost formată la Gyula din Marc Eicher (grupa de vârstă 25+), Mihai Lisețchi (55+), Simona Lobonț (50+) și Târță Eleonora (50+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timișoara a obținut la probele individuale 8 locuri pe podium, după cum urmează:

– două medalii de aur: Lisețchi – 1; Eicher – 1;

– două medalii de argint: Lobonț – 1, Târță -1;

– 4 medalii de bronz: Eicher – 1, Lisețchi – 2, Târță – 1.

La concursul din Gyula, au mai fost prezente din România cluburile CSM Timisoara si Reșița 07.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: