Clubul de Înot Masters Timișoara, început de an competițional

O echipă a Clubului de Înot Masters Timișoara a participat la un concurs special de înot pentru adulți, înot masters, rezervat sportivilor amatori, primul desfășurat în acest an, găzduit de orașul Szentes (Ungaria). În programul întrecerii au fost incluse atât probe de rezistență (1.500 m liber), cât și probe de sprint (50m, toate procedeele). Programată fiind nu mult după sărbătorile de iarnă, competiția a testat nivelul de pregătire al pasionaților de înot, puși la încercare și prin lungimea probelor.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport că amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârsta: 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârsta peste 100 de ani. Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul Masters Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

La competiție, care s-a desfășurat în bazin olimpic (50 m/10 culoare), au participat peste 270 sportivi, afiliați la 48 cluburi din trei țări: România, Slovacia și Ungaria. De menționat și faptul că la proba de 1.500 de metri au participat 110 sportivi.

Echipa Clubului de Înot Masters Timișoara a fost formată din șapte sportivi, cu vârstele cuprinse între 26 și 58 de ani: Ana Dragodan (grupa de vârstă 45+), Agneta Gross (50+), Mihai Lisețchi (55+), Iulian Repolschi (45+), Daniel Suciu (25+), Eleonora Tarța (55+) și Ildiko Tălîngă (55+).

 În total, la acest concurs, Clubul de Înot MASTERS a obținut cinci locuri pe podium:

–        1  loc întâi: Ildiko Tălîngă;

–        3 locuri doi: Mihai Lisetchi și Eleonora Tarța – 2, Ildiko Tălîngă -1;

–        1 loc trei: Eleonora Tarța.

La competiție au participat și sportivi ai clubului CSM Timișoara. 

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = noua

 


Ultimele articole din categoria Înot: