Clubul de înot Masters Timișoara, toamnă bogată în medalii

Toamna a oferit ocazia unei „recolte” bogate de medalii pentru Clubul de Inot Masters Timișoara. O echipă a grupării de pe Bega a strâns 13 locuri fruntașe la concursul de înot masters „Memorialul Ioan Schuster”, desfășurat în 24-25 octombrie în Bazinul Olimpic (50 metri, acoperit) din Rețița. La competiție, organizată de Clubul de înot Reșița 07, au participat 85 de sportivi reprezentând 13 cluburi din Austria, Ungaria și România, printre cei mai vârstnici participanți regăsindu-se și entuziaști de pe malurile Begăi: Georgeta Rusu (Timișoara), născută în 1944, la femei, și Adolf Fischer (Innsbruck), respectiv Gheorghe Szuhanek (Timișoara), ambii din generația 1940.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică natația ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, și anume la 18-24 de ani, 25-29, 30-34, 35-39 și așa mai departe, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Echipa clubului de înot Masters Timișoara participantă la concursul de înot masters din Reșița a fost formată din 5 sportivi, o femeie și 4 bărbați cu vârstele cuprinse între 27 și 55 de ani: Marc Eicher (o zi – 3 aur), Mihai Lisețchi (o zi – 2 aur), Ali Saifeddine (o zi – 1 aur), Gabi Szabo (o zi – 1 aur) și Ildiko Tălîngă (două zile – 3 aur, 3 argint). Cea mai activă participare la acest concurs a avut-o Ildiko Tălîngă, care s-a aliniat la 6 probe individuale, câștigând tot atâtea medalii.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, toate costurile fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: