Concurs de succes pe echipe de Ziua Internațională a Familiilor

Copii, părinți și bunici au avut ocazia să petreacă împreună timpul liber cu ocazia Cupei Familiei la înot. Ediția din anul 2018 a acestui eveniment deja tradițional pentru toate generațiile a avut loc duminică 20 mai în bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii din Timișoara.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiilor (celebrată anual în 15 mai), scopul său fiind întărirea legăturilor între generații prin petrecerea plăcută în comun a timpului liber. În același timp, el reprezintă și o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mișcare pentru sănătate.

Copii și adulți s-au întrecut în probe distractive care, spre deosebire de competițiile tradiționale de înot,  s-au desfășurat numai pe echipe, programul evenimentului incluzând, printre altele: stafetă 2 generații (copil-părinte) – 2 x 25 m, stafetă o generație (soț-soție sau copil-copil)-2 x 25 m, stafetă cu obstacole (înot pe lătimea bazinului)-2 x 15 m etc. Participanții au putut înota într-un procedeu de înot la alegerea lor.

Primele trei echipe la fiecare probă au primit diplome, iar câștigătorii, famlia formată din Bocan-Rusu au primit trofeul evenimentului. Toți copiii participanți la eveniment au primit cadou o ciocolată din partea organizatorilor.

Organizatorii au dorit să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pentru iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale.

Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timișoara în colaborare cu Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret Timiș.

Evenimentul a fost transmis live online, iar inregistrarea este disponibilă la https://www.facebook.com/events/410700962675245/permalink/419905178421490/.

Derularea întregului eveniment a fost surprinsă într-un albumul foto disponibil online la https://www.facebook.com/pg/inotMASTERStm/photos/?tab=album&album_id=1964884903522596.

Detalii despre eveniment și informații actualizate se găsesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/cupa-familiei-editia-a-vii-a-2018/

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

Din dorința de a oferi comunității locale un eveniment cât mai atractiv cu ajutorul unor apreciați colaboratori, ediția de anul acesta a inclus în program trupa de dans Alydance și Trupa de teatru Diogene, cei care au creat momentele distractive dintre probele de înot. Ingredientul succesului de anul acesta a fost ”gazda” evenimentului, Florin Mihoc de la TVR Timișoara. Firma Chindea&Angels – Masaj Timișoara, a fost prezentă în calitate de sponsor al evenimentului și a oferit gratuit servicii de masaj participanților.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Înot: