Copii și adulți la cea de-a VIII-a ediție a Cupei Familiei la înot

Copii, părinți și bunici au avut ocazia să petreacă împreună timpul liber cu ocazia Cupei  Familiei la înot. Ediția din anul 2019 a acestui eveniment deja tradițional pentru toate generațiile a avut loc duminică, 20 mai, la bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii din Timișoara. Copii și adulți s-au întrecut în probe distractive care, spre deosebire de competițiile tradiționale de înot, s-au desfășurat numai pe echipe, programul evenimentului incluzând, printre altele: ștafetă două generații (copil-părinte) – 2×25 metri, ștafetă o generație (soț-soție sau copil-copil) – 2x25m, ștafetă cu obstacole (înot pe lățimea bazinului) 2x15m…

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiilor (celebrată anual în 15 mai. International Day of Families, https://www.un.org/en/events/familyday/), scopul său fiind întărirea legăturilor între generații prin activități comune la bazin. Pe lângă petrecerea plăcută a timpului liber, în același timp, evenimentul reprezintă și o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mișcare pentru sănătate.

Participanții au putut înota într-un procedeu de înot la alegerea lor. Primele trei echipe la fiecare probă au primit diplome, iar câștigătorii, famlia Bocan-Rusu, au primit trofeul evenimentului. 

Toți copiii participanți la eveniment au primit cadou o ciocolată din partea organizatorilor. 

Din dorința de a oferi comunității locale un eveniment cât mai atractiv, și programul ediției de anul acesta a inclus, pe lângă probele de înot, momente distractive realizate cu ajutorul lui Mihai Penteleiciuc, instructor de zumba.             

Derularea întregului eveniment a fost surprinsă într-un albumul foto disponibil online: https://www.facebook.com/pg/inotMASTERStm/photos/?tab=album&album_id=2521940507817030.

Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timișoara în colaborare cu Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret Timiș.

Detalii despre eveniment și informații actualizate se găsesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/cupa-familiei-editia-a-vii-a-2018/

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail:contact@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 16

 


Ultimele articole din categoria Înot: