Copiii cu dizabilități din cadrul Fundației de Abilitare „Speranța”, 12 medalii la ediția regională a Jocurilor Special Olympics 2014 de la Oradea

Copiii de la Fundația de Abilitare ”Speranța” Timişoara s-au întors cu un onorant bagaj de 12 medalii, dintre care 5 de aur, 5 de argint și două de bronz, de la competiția la care au luat parte un număr de 150 sportivi în perioada 22-23 octombrie, la Oradea, unde s-a desfășurat ediția regională a Jocurilor Special Olympics 2014, eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități.

Copiii îndrumaţi de antrenorul Marius Pârjol sunt Mario Silvestru, Alexandru Toma, Cristian Mărculescu și Alexandru Țurcanu. Cristian a ocupat locul I la gimnastică, locul I la înot 15 m și locul I la înot 25 m, Alexandru Țurcanu – locul I gimnastică, locul II înot 15 m și locul II înot 25 m, Alex Toma – locul I la gimnastică, locul III înot 15 m, locul II înot 25 m, iar Mario – locul II la gimnastică, locul II înot 50 m și locul III înot 25 m.

Fundaţia de Abilitare “Speranţa” este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 1992. Se adresează copiilor cu cerinţe educative speciale şi familiilor acestora, pentru a asigura includerea lor în comunitate. Una din cele mai importante realizări ale fundaţiei este dezvoltarea şi sprijinirea unui centru de reabilitare, cunoscut astăzi ca Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională “Speranţa”. În prezent, centrul este parte a sistemului naţional de educaţie, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Înot, Persoane cu dizabilităţi, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: