Cornelia Sîrbu, locul 1, Adina Rădulescu – locuri 2 pentru Clubul de înot Masters Timișoara la Totkomlos

Echipa Clubului de înot Masters Timişoara la Totkomlos

 

O echipă a Clubului de înot Masters Timișoara a obținut 3 locuri pe podium la concursul internațional de înot masters din Totkomlos (Ungaria), și anume locul întîi prin Cornelia Sîrbu respectiv două locuri doi prin Adina Rădulescu. La competiție, desfășurată în week-end în bazin descoperit de 33 metri, au participat peste 100 de înotători reprezentînd cluburi din 3 țări: Serbia, Ungaria și România.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani. In Ungaria, miscarea are deja traditie, existand 25 de cluburi si circa 1600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.

Echipa Clubului de Inot MASTERS Timisoara a fost formata din 3 sportive: Adina Rădulescu (25+),  Cornelia Sîrbu (25+) și Eleonora Târță (50+). De mentionat faptul ca una dintre membrele echipei participante la concurs, Cornelia Sarbu, este prezent pentru prima oara la o competitie internationala de inot masters, prestatia sa fiind recompensata cu o medalie de aur la o proba individuala.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inotmasters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inotmasters sint organizate si in alte orase.

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Înot: