CSM Arad câștigă detașat a X-a ediție a “DKMT Euroregion Endurance Cup”, clubul gazdă Înot Masters Timișoara pe 2. 77 de sportivi de la 11 cluburi din 3 țări. FOTO

Bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii, de 25 de metri și cu 6 culoare, a găzduit sâmbătă 24 noiembrie cea de-a zecea ediție a “DKMT Euroregion Endurance Cup”, o reuniune internațională de natație pentru amatori deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani. La această ediție aniversară au participat 77 de sportivi, atât afiliați celor 11 cluburi prezente, cât și individuali, din trei țări: România, Serbia și Ungaria.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, de 25-29 ani, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Bocskai Zsofia (71 de ani) la femei, respectiv Melkuhn Dezso (80 de ani) la bărbați.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală. Trofeul competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup”, a fost acordat echipei cu scorul cel mai mare obţinut ca sumă a punctajelor membrilor săi.

În ceea ce privește rezultatele, clasamentul pe cluburi, în raport cu punctajul obținut, are în frunte gruparea CSM Arad, câștigătoare a marelui trofeu al competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup”…

 1. CSM Arad… 844 puncte
 2. Masters Timișoara 289 p;
 3. Reșița 07 254 p
 4. Barakuda Masters Beograd 188 p
 5. Szentesi Delfin ESC 180 p
 6. CSM Timișoara 152 p
 7. Gold Stars Baia Mare 106 p
 8. Tovafutok SE 70 p
 9. Mobility Plus Târgu Mureș 58 p
 10. Iron Swim 32 p
 11. Maccabi 9 p.

În ceea ce privește gazda evenimentului, clubul de Înot MASTERS Timișoara, a fost reprezentat de 10 de înotatori (4 femei și 6 barbați): Radu Cotigă (grupa de vârstă 30+), Ana Dragodan (45+), Marc Eichert (25+), Mihai Lisețchi (55+), Daniel Poruțiu (50+), Adina Rădulescu (30+), Iulian Repolschi (45+), Emilie Strzoda (18+), Daniel Suciu (25+), Eleonora Tarța (55+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obținut la probele individuale 33 locuri pe podium, dupa cum urmează:

– 14 locuri întâi: Ana Dragodan -1, Marc Eichert – 4, Mihai Lisețchi – 3, Repolschi Iulian – 1, Eleonora Tarța – 5.

– 15 locuri doi: Radu Cotigă – 3, Ana Dragodan – 4, Mihai Lisețchi – 1, Daniel Poruțiu – 1, Adina Rădulescu – 2, Emilie Strzoda – 1, Daniel Suciu – 3.

– 4 locuri trei: Mihai Lisețchi – 1, Daniel Poruțiu – 2, Emilie Strzoda – 1.

Cei mai activi sportivi ai clubului “MASTERS Timișoara” au fost Ana Dragodan și Eleonora Tarța la femei, respectiv Mihai Lisețchi la bărbați, care, pe parcursul concursului, au participat la 5 probe individuale, câștigând tot atâtea medalii.

Clubul CSM Timișoara a fost reprezentat de 4 înotători: Soos Vilmos (categ. 70 – 74 ani), Kuhn Alexandru (categ. 65 – 69 ani), Iovin Catalin (45 – 49 ani) si Kadam Claudia (categ. 40 – 44 ani).

Dintre înotătorii de la CSM Timișoara, Soos Vilmos a obținut 5 locuri 1; Kuhn Alexandru 4 locuri 1; Cătălin Iovin 3 locuri 1 și două locuri 2 iar Kadam Claudia, un loc 3.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Inot MASTERS Timisoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara) și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Rezultatele intregului concurs, inclusiv clasamentul pe echipe, sunt disponibile la https://drive.google.com/file/d/1FsQYpA3gfu4Dz5DfmRuE-scq_byBP10V/view?usp=sharing

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Înot: