CSM Arad, gazda Masters Timișoara și Szentesi Delfin ESC, pe podiumul ediției a XI-a DKMT Euroregion Endurance Cup. Anita Borbély (Iron Swim), cel mai activ participant, în 10 probe

Cea de-a unsprezecea ediție a “DKMT Euroregion Endurance Cup” a avut loc la bazinul acoperit cu 6 culoare din zona Circumvalațiunii, concursul de natație pentru amatori deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani reunind la start 42 de sportivi, atât afiliați celor nouă cluburi prezente, cât și pe cont propriu, din România și Ungaria. Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă cu categorii de 5 ani, de exemplu 25-29, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Téli Éva (63 de ani), la femei, respectiv Melkuhn Dezso (81 de ani) la bărbați.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul fiecărei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală. Trofeul competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup”, a fost acordată echipei cu scorul cel mai mare realizat ca sumă a punctajelor obţinute de membrii săi.

În ceea ce privește rezultatele, clasamentul pe cluburi în raport cu punctajul obținut este următorul: 1. CSM Arad 398 puncte, 2. Masters Timișoara 313 p, 3. Szentesi Delfin ESC 242 p, 4. Reșița 07 194 p, 5. CSM Timișoara 156 p, 6. Iron Swim 98 p, 7. Csongrádi Senior Úszó 70 p, 8. Alergotura 36 p, 9. Tribeach Brașov 26 p.

În raport cu recordurile mondiale actuale, cea mai buna performanță la femei a fost obținută de Éva Virágos (Szentesi Delfin ESC) la proba de 800 m liber, cea mai buna performanță la bărbați fiind obținută de Bogdan Ibănișteanu (Reșița 07) la proba de 100 m mixt.

În raport cu punctajul acumulat prin participarea la mai multe probe pe durata competiției, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obținut de către Anita Borbély (Iron Swim), la femei (98 puncte din 10 probe), și Bogdan Ibănișteanu (Reșița 07), la bărbați (90 puncte din 9 probe).

Marele trofeu al competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup” a fost obținut de către CSM Arad.

Pe parcursul competiției au avut loc 200 de starturi individuale, ceea ce înseamnă o medie de circa 5 starturi/persoană, și au fost doborâte recorduri naționale ale Ungariei de către Éva Téli și László Tari.

De pe malurile Begăi au participat reprezentanți a 2 cluburi, și anume Clubul de Înot MASTERS Timișoara și CSM Timișoara.

În ceea ce privește organizatorul evenimentului, Clubul de Înot MASTERS Timișoara a fost reprezentat de 7 de înotatori (3 femei si 4 barbați): Ana Dragodan (45+), Marc Eichert (25+), Mihai Lisețchi (55+), Daniel Poruțiu (50+), Repolschi Iulian (45+), Emilie Strzoda (18+) și Eleonora Tarța (55+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timișoara a obținut la probele individuale 33 locuri pe podium, dupa cum urmează:

– 24 locuri întâi: Ana Dragodan – 1, Marc Eichert – 5, Mihai Lisețchi – 5, Daniel Poruțiu – 2, Emilie Strzoda – 4, Eleonora Tarța – 6,

– 7 locuri doi: Ana Dragodan – 4, Mihai Lisețchi – 1, Daniel Poruțiu – 1, Iulian Repolschi – 1,

– 2 locuri trei: Ana Dragodan – 1, Mihai Lisețchi – 1

Cei mai activi sportivi ai clubului “MASTERS Timisoara” au fost Eleonora Tarța la femei, respectiv Mihai Lisețchi la bărbați, care, pe parcursul concursului, au participat la 5 probe individuale, respectiv 7, câștigând tot atâtea medalii.

CSM Timișoara a fost reprezentat de 4 înotători, și anume Kadam Claudia la categoria 45-49 ani, Remus Retezan (40-45 ani), Cătălin Iovin (45-49 ani) și Soos Vilmos (70-74 ani). Ca rezultate obținute: Kadam Claudia – 3 locuri I și un loc secund; Remus Retezan – două locuri I și un loc 2; Cătălin Iovin – 4 locuri I și Soos Vilmos 5 locuri I.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Inot MASTERS Timisoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara) și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Rezultatele intregului concurs sunt disponibile la :

https://drive.google.com/file/d/13PRsxKjcuFQMzywk9Pk64htWjUX9plQY/view?usp=sharing

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Înot: