Cu o medie de circa 1,4 kilometri, 19 pasionați au înotat împreună peste 26km la 0,5h Aqua Challenge 2020. Maxime, Borbely Anita la feminin, 1.800 de metri, și Călin Indrie 1.900m

Sub forma de runde de înot de câte 30 de minute, evenimentul de natație s-a desfășurat în weekend în bazinul Arena Aqua Sport din Timişoara, provocarea constând în a înota un număr cât mai mare de lungimi de bazin pe durata unei runde. Fiecare participant a înotat o singură rundă, iar clasamentul final a fost realizat pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de distanţa parcursă pe durata celor 30 de minute.

Rezultanta finală în cifre, o medie de circa 1,4 kilometri de persoană, 19 pasionați înotând împreună peste 26 de kilometri pe durata evenimentului 0,5hAquaChallenge 2020, o reuniune de natație de amatori deschisă celor care au împlinit 18 ani.

Concurentul şi concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, pentru fiecare grupă de vârstă, au primit câte un trofeu simbolic. Iar indiferent de grupa de vârstă, concurentul și concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse în cadrul evenimentului au fost Borbely Anita (1.800 metri) la femei și Călin Indrie (1.900 m) la bărbați.

Feminin:

  • Veres Klari si Popescu Monica (grupa de vârstă 35 -39 ani) – 1.100 m
  • Anita Borbély (40-44 ani) – 1.800 m
  • Ana Dragodan (45-49 ani) – 1.200 m
  • Tarta Eleonora (55-59 ani) – 1.200 m

Masculin:

  • Muntean Cristian (18-24 ani) 1.400 m
  • Marc Eichert (30-34 ani) – 1.800 m
  • Indrie Calin (40-44 ani) – 1.900 m
  • Buica Ovidiu (45-49 ani) – 1.400 m
  • Norbert Rusu (50-54 ani) – 1.400 m
  • Iancu Sălăjan (65-69 ani) – 1.300 m

Fiecare participant beneficiază de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă.

0,5hAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă.  

0,5hAquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acțiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de inot 24hAquaMasters, dar fără ca participarea la eveniment să fie condiționată de participarea la maraton.

Evenimentul reprezintă o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale. 

0,5hAquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Arena Aqua Sport. Rezultate obtinute sunt disponibile online la http://www.timisoara.inot-masters.ro/competitii/

*

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Înot: