Cupa Masters Timișoara Sprint, la 11 ani de la lansarea la apă a Clubului de Înot Masters Timișoara

Înotători masters din România, Serbia și Ungaria, înscriși individual sau afiliați celor 11 cluburi prezente, au participat la sfârșitul săptămânii trecute, în 30 iunie, la Cupa Masters Timișoara Sprint, eveniment deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani. Competiția, organizată cu ocazia aniversării a 11 ani de la constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara, fondat pe 15 iunie 2007, a avut loc la bazinul acoperit din zona Circumvalațiunii (6 culoare/25 m).

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24 de ani, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzând orice vârsta peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost: Pólyáné Téli Éva (62 de ani), la femei, și Kancsó János (77 de ani), la bărbați, amândoi din Ungaria.

În România, istoria mișcării de înot masters începe din 2007, odată cu constituirea primului club sportiv dedicat practicării înotului de către adulți, respectiv Clubul de Înot MASTERS Timișoara.

Au fost acordate medalii competitorilor clasați pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală, respectiv, au fost acordate diplome ștafetelor clasate pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă pe echipe.

De asemenea, au fost acordate trofee celor mai bune performanțe obținute de sportivi participanți la eveniment, pe genuri, pe bază punctajului obținut. Cupa MASTERS Timișoara Sprint este acordată echipei cu scorul cel mai mare obținut ca sumă a punctajelor membrilor săi.

Clasamentul pe cluburi (în raport cu punctajul obținut):

Reșița 07…       280 puncte

Masters Timișoara    274

Totkomlosi Rozmar Szenior           163

Individual      112

CSM Arad      110

Barakuda masters Beograd           103

CSM Timisoara         92

Szentesi Delfin ESC           80

Csongrad Senior     54

Iron Aquatics 52

Dynamic Spa Caransebes 40

individual      34

Gold Stars     20

Trofeul Cupa MASTERS Timișoara Sprint a fost câștigat de către echipa Clubului Reșița 07. 

În raport cu punctajul acumulat pe durata competiției, la individual, trofeele pentru cei mai activi sportivi au fost obținute chiar de către decanii de vârstă ai competiției: Pólyáné Téli Éva (Ungaria) la femei, și Kancsó János (Ungaria), la bărbați.

Cele mai bune performanțe individuale ale concursului au fost obținute de către Roxana Laszlo (Reșița 07), la femei, și Bogdan Marian Ibănișteanu (Reșița 07), la bărbați.

Din Timișoara, au participat două echipe: Clubul de Înot MASTERS Timișoara și CSM Timișoara.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara a fost reprezentat de 7 sportivi: Radu Cotiga (grupa de vârstă 30-35 ani), Ana Dragodan (45-49 ani), Marc Eichert (30-36 ani), Mihai Lisețchi (55-59 ani), Dan Poruțiu (50-55 ani), Adina Rădulescu (30-35 ani) și Eleonora Tarța (55-59 ani).

Echipa clubului MASTERS Timișoara a obținut în total 29 de medalii la probe individuale, după cum urmează:

– 21 locuri 1: Radu Cotiga – 2, Ana Dragodan – 4, Marc Eichert – 4, Mihai Lisețchi – 5, Adina Rădulescu – 2, Eleonora Tarța –  4.

– 8 locuri 2: Ana Dragodan – 2, Radu Cotiga – 3, Dan Poruțiu – 3.

Cel mai activ sportiv ai clubului MASTERS Timișoara a fost Ana Dragodan (6 probe individuale și tot atâtea medalii).

La probele de ștafetă, echipele clubului MASTERS Timișoara au obținut trei locuri 1, la grupa de vârstă 160-199 de ani, la probele:

–       4×25 liber masculin,

–       4×25 mixt masculin,

–       4×25 liber mix (2 femei+2 bărbați).

CSM Timișoara a fost reprezentat de 3 sportivi: Claudia Kadam (grupa de vârstă 40-45 ani), Alexandru Kuhn (65-70 de ani) și Soos Vilmos (70-75 de ani).

Trio de la CSM Timișoara

Echipa clubului CSM Timișoara a obținut în total 10 medalii:

–       8 locuri 1: Alexandru Kuhn – 3, Soos Vilmos – 5,

–       2 locuri 3: Claudia Kadam – 2.

Cel mai activ sportiv ai clubului CSM Timișoara a fost Soos Vilmos (5 probe individuale și tot atâtea medalii).

Evenimentul a fost transmis live online, iar a arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de catre studenți ai Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport. Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timișoara în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest din Timișoara. La buna desfășurare a concursului a contribuit și susținerea primită din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Timiș, în calitate de co-finanțator.

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți. 

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița. 

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro

Pentru o mai rapida relaxare intre doua reprize de inot, participantii au beneficiat pe toata durata evenimentului de sedinte de masaj oferite in regim de sponsorizare partiala de catre Masaj Timisoara – Chindea & Angels.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = trei

 


Ultimele articole din categoria Înot: