Daria Elena Huma (CSȘ1 Timișoara), locul 1 la 100 de metri bras în Campionatul Național de Poliatlon pentru cadeți

Triumf timișorean în proba de 100 de metri bras feminin rezervată categoriei de vârstă a fetelor de 13 ani în cadrul ediției din 2018 a Campionatului Național de Poliatlon pentru cadeți. Daria Elena Huma, înotătoare din generația 2005 legitimată la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 Timișoara, a câștigat cu timpul de un minut, 15 secunde și 62 de sutimi, urmată la 3 secunde și 28 de sutimi de Maria Verciuc (Renovatio Sport Club București), în cadrul competiției organizate de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern conform tradiției, la sfârșitul toamnei, în bazinul olimpic de 50 de metri cu 8 culoare din Pitești. Iar CSȘ1 Timișoara a obținut al doilea cel mai mare punctaj în întrecerile fetelor conform clasamentului general pe echipe după cele 6 reuniuni ale concursului din Trivale,  în care 28 de cluburi au punctat la totalul general. 

În frunte cu CS Aqua Team București, cu 43 de puncte, dintre care 26 adjudecate la masculin, câte 11 la categoriile băieților de 13 respectiv 14 ani dar și cu fetele de 12 ani. 

Campionatul Național de Poliatlon pentru cadeți a completat la mijlocul lunii decembrie calendarul competițional intern în 2018 al natației juvenile sub egida Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, întrecerea fiind rezervată fetelor de 12 respectiv 13 ani precum și băieților de 12, 13 și 14 ani. În județul Argeș, CSȘ1 Timișoara s-a situat pe locul 5 în clasamentul general pe echipe după reuniunea 6, iar Daria Elena Huma, campioană a țării în proba de 100 de metri bras a fetelor de 13 ani, a încheiat pe poziția a șasea din 73 de participante în cadrul categoriei sale de vârstă, cu 303 de puncte, 49 mai puțin decât prima clasată în cadrul acestei grupe, Ioana Marin, de la CS Aqua Team București.

Grupare din capitală urmată în ierarhia generală finală a cluburilor de concitadina LPS Emil Racoviță București, cu 23 de puncte, dintre care 16 adjudecate cu băieții, câte 8 fiecare de către cele mai mari două categorii de vârstă, iar pe cea de-a treia poziție a podiumului în același clasament de CSȘ Hunedoara, cu 20 de puncte, toate în contul băieților, Steaua urmând cu 18 puncte, dintre care 12 cucerite cu băieții, iar CSȘ1 Timișoara pe locul 5, cu 17 puncte, fetele fiind în schimb la putere în acest caz, cu câte 7 fiecare la grupele de 12 respectiv 13 ani, plus alte 3 câștigate la băieții de 12 ani. Înotătoarele de la gruparea sportivă școlară din zona Circumvalațiunii au acumulat al doilea cel mai consistent punctaj în ansamblul celor două categorii de vârstă ale cadetelor la ”Naționalul” de Poliatlon din Trivale, devansate la acest capitol de CS Aqua Team București și urmate pe 3 de CS Atena Sport Club Constanța, cu 11 puncte.

Însă nu numai Daria Elena Huma a urcat pe podium la Pitești dintre reprezentanții Timișoarei, ci și Lucian Hotea, exponent al grupării concitadine Clubul Sportiv Aquasport, vicecampion pe țară în proba de 100 de metri bras a băieților de 12 ani, înotătorul din generația 2006 fiind cronometrat cu timpul de 1:17,74, al doilea, la 49 de secunde în urma lui Andreas Bucur de la Aqua Sport Citius București.

Dintr-o generație cu un an mai mare, Huma, din 2005, și-a completat prestațiile în bazinul olimpic argeșean și prin clasări pe locul 6 în probele de 200 de metri mixt și 100 de metri fluture, respectiv pe 7 la 200 de metri liber. Defalcat, CSȘ1 Timișoara s-a situat pe locul 4 în ierarhia generală finală a fetelor atât la categoria de vârstă 12 ani cât și la 13 ani, respectiv pe 8 la băieții de 12 ani, clasându-se totodată pe cea de-a cincea treaptă în ierarhiile cumulate ale ștafetelor fiecărei grupe de vârstă, respectiv pe 4 la cea mai mică grupă a băieților. CSȘ1 a obținut de fapt câteva locuri 4 în probe de ștafetă, ca de exemplu la 4×50 de metri mixt masculin pentru băieții de 12 ani.

Între alte rezultate individuale ale timișorencelor la competiția de poliatlon a cadetelor, Diana Cezara Achim s-a clasat pe locul 8 pentru CSȘ1 Timișoara în proba de 100 de metri spate respectiv a 11-a la general din 93 de concurente fete de 12 ani.

CSȘ1 Timișoara a fost urmată în clasamentul general final pe echipe de CS Olimpia, tot din București, capitală cu 4 cluburi în primele 6 în ierarhia după 6 reuniuni, cu 16 puncte, toate în contul băieților, și cea de-a șaptea treaptă fiind ocupată tot de o grupare bucureșteană, ACS Aqua Sport Citius, cu 15 puncte, dintre care 11 cucerite de băieții de 12 ani. 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Înot: