De la 6 la 72 de ani: Cupa Familiei la înot (FOTO)

Copii, părinți și bunici au avut ocazia să se distreze împreună cu ocazia Cupei Familiei la înot. Cea de-a cincea ediție a acestui eveniment pentru toate generațiile s-a derulat duminică în bazinul acoperit de 25 de metri cu 6 culoare din Zona Circumvalațiunii din Timișoara. Participanții au acoperit o plajă largă de vârste, cea mai tânără, Iulia Papp, având 6 ani, iar cea mai vârstnică, Georgeta Rusu, 72 de ani.

Evenimentul a fost organizat de Clubul de înot masters Timișoara cu ocazia Zilei Internaționale a Familiilor (celebrată anual în 15 mai), scopul său fiind întărirea legăturilor între generații prin petrecerea plăcută în comun a timpului liber. În același timp, evenimentul reprezintă și o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mișcare pentru sănătate.

Copii și adulți s-au întrecut în probe distractive care, spre deosebire de competițiile tradiționale de înot, s-au desfășurat numai pe echipe, programul evenimentului incluzând, printre altele: ștafetă două generaţii (copil-părinte) – 2 x 25 m, ștafetă o generaţie (soţ-soţie) – 2 x 25 m, ștafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului) – 2 x 15 m. Participanții au putut înota într-un procedeu de înot la alegerea lor.

Primele trei echipe la fiecare probă au primit diplome, iar câștigătorii au fost recompensați cu o cupă, clasamentul general pe întregul eveniment fiind: 1. Familia Dacu-Furdui, 2. Familia Rusu-Achim, 3. Familia Bocan. Toti copiii participanti la eveniment au primit cadou dulciuri din partea organizatorilor.

Din dorinta de a oferi comunitatii locale un eveniment cat mai atractiv, si la editia de anul acesta, program a inclus pe langa probele de inot si jocuri de socializare pe uscat. Actorul Adrian Jivan de la Teatrul National Timisoara a fost gazda acestui eveniment. Pentru amuzamentul micilor participanti, acesta s-a jucat impreuna cu ei in pauzele dintre probele de inot. Pentru a sustine eforturile depuse de participanti, organizatorii au pus la dispozitia participantilor glucoza si apa.

Evenimentul a fost transmis live online, iar Dan Poruțiu și Dan Repolschi au surprins în fotografii derularea întregului eveniment pentru albumul foto. Laur Morun a asigurat, în regim de sponsorizare, sonorizarea evenimentului. Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de către studenți ai Facultății de Educaţie Fizică şi Sport.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Asociatia Sportul pentru Toti – filiala Timis. La buna desfasurare a concursului a contribuit si sustinerea primita din partea Consiliului Judetean Timis, in calitate de co-finantator.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: