Eleonora Târţă, Ildiko Talinga şi Mihai Liseţchi, cu clubul de înot Masters Timişoara la Campionatul Naţional de amatori

Mihai Liseţchi, campion naţional la înot masters pentru Clubul de Înot Masters Timişoara, pe 100 metri spate masculin, la ediţia inaugurală, din iulie 2011, la Bucureşti

Cea mai importantă competiţie de înot pentru adulţi ce se desfăşoară în România, Campionatul Naţional de înot masters, se va desfăşura week-end-ul viitor, în perioada 15-16 iunie, la Braşov. Echipa Clubului de Înot Masters Timişoara care va participa la competiţie este formată din Eleonora Târţă, Ildiko Talinga şi Mihai Liseţchi, cu toţii la categoria de vîrstă 50+. Anul trecut, în cadrul celei de-a doua ediţii, membrii grupării timişorene cîştigau 8 medalii.

 

În România, istoria înotului masters este încă la început, prima ediţie a Campionatului Naţional de profil avînd loc în 2011. Rezultatele concursului ediţiei secunde, din 2012, sunt disponibile la http://inotmasters-resita07.ro/

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică nataţia ca sportivi amatori, participarea în sine fiind mai importantă decît rezultatele. Înotătorii concurează pe grupe de vîrstă, 25-29, 30-34, 35-39, cu categorii de 5 ani, cea mai vîrstnică incluzînd orice participant peste 100 de ani.

+

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase.

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro, respectiv fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: