GALERIE FOTO. ”Delfinuții” lui CSȘ1 Timișoara saltă pe numeroase podiumuri la Campionatul Național Școlar de la Reșița

Ca o adnotare la consemnările la cald de sîmbătă și duminică, despre numeroasele clasări pe podium, inclusiv pe locul I, la Campionatul Naţional de înot al Cluburilor Sportive Şcolare, ce s-a desfăşurat la Reşiţa, revenim cu imagini ale reușitelor ”delfinilor” de la CSȘ 1 Timișoara în Carașul vecin. Instantanee ale bucuriei, optimismului și speranței. Natația de pe Bega scoate capul de sub apă…

Într-adevăr, cu un creditabil loc 5 în ierarhia generală a cluburilor, conturat în bazinul olimpic de 50 de metri și cu 8 culoare din Lunca Bârzavei prin cîteva foarte bune performanțe individuale dar și la ștafetă, dintre care le reamintim succint pe cele ale lui Radu Vaipan, un elev din generaţia 2000, care cîştiga sîmbătă cu timpul de 1:16.89 şi un avans de o secundă şi 59 sutimi proba de 100 metri bras a categoriei băieţilor de 13 ani, sau Snejana Duşiţa Popov (n. 2001), în proba de 50 metri fluture a fetelor de 12 ani, cu 32.79, ambii impunîndu-se pentru CSŞ1 Timişoara. Vaipan, lansat la apă de Gheorghe Szuhanek, la CS Delfin Timişoara, şi preluat în ultimele sezoane la CSŞ1 de profesorul Tiberiu Șucan, îşi lărgeşte astfel acolada distincţiilor la nivel naţional.

Dar nu doar Vaipan şi Popov au urcat pe podium dintre timişoreni în prima zi a competiţiei adresată sportivilor cu vârste de 12, 13 şi 14 ani, la care au participat circa 300 de înotători de la 16 cluburi. Astfel, Snejana Duşiţa Popov, din generaţia 2001 la CSŞ1, concurînd la cea mai mică grupă de vîrstă, 12 ani, s-a mai clasat şi a treia la 50 metri liber fete, cu timpul de 30.79, la 54 sutimi de secundă de învingătoare, precum şi pe 100 metri spate, în 1.16.31. Și încă un loc 3 şi o medalie de bronz pentru Marian Sergiu Sîrbulov, între băieţii de 14 ani pe 50 metri fluture, cu timpul de 29.90.

Iar CSŞ1 Timişoara a alcătuit şi foarte bune ştafete, băieţii de 13 ani Koşa, Vaipan, Leucuţa şi Epure luînd locul 2 pe 4×50 metri mixt, tot pe 2 încheind fetele de 12 ani Vizman, Hojda, Popov şi Herlas, iar pe 3 cele de 14 ani, în alcătuirea Humeniuc – Pelin, Niculeasa – Bordea.

Radu Vaipan s-a impus şi duminică, în proba de 50 metri bras a generaţiei 2000, cu timpul de 35.65, reconfirmînd titlurile naţionale cucerite în anii precedenţi, la categorii mai mici de vîrstă. Un loc secund, în proba de 100 metri fluture a celor de 14 ani, a smuls Marian Sergiu Sîrbulov (n. 1999), care a înotat distanţa în 1.05.47.

Duminică au mai urcat pe podium pentru CSȘ1 ştafeta de 4×50 metri mixt a fetelor de 12 ani, cu Vizman, Hojda, Herlas și medaliata Snejana Popov, pe locul secund, un loc 3 obţinînd şi fetele de 14 ani, în alcătuirea Niculeasa – Humeniuc – Bordea – Pelin.

Dar să lăsăm mai sugestivele imagini să vorbească… (clic pe poze pentru mărirea clișeului)

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Înot: