GALERIE FOTO. 60 de pasionaţi amatori au înotat peste 427 kilometri în maratonul de nataţie non-stop 24h Aqua Masters

Peste 427 de kilometri au fost înotaţi sîmbătă şi duminică de către 60 de amatori pasionaţi de înot, în 24 de ore, 6 echipe, Angry Sharks, Culoarul 7, Fostele Glorii, Masters Timişoara, Nemo şi Plutaşii, participînd în bazinul Bega la maratonul de înot 24h AquaMasters, organizat la a doua sa ediţie de Masters Timişoara. A fost un succes total, cu cîteva noutăţi în premieră şi cu merituoşi participanţi trecuţi de pragul celor 50 de ani.

Evenimentul s-a desfasurat in bazinul „Bega” din Timişoara, pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 23 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 24 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Cele sase echipe participante au fost formate din cate 10 persoane (8 titulari si 2 rezerve) care au inotat in reprize de câte 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore).

Startul a fost dat de catre Maria Olaru, fostă campioană europeană, olimpică şi mondială la gimnastica si, in prezent, director al Academiei Olimpice Române, Filiala Timiş.

Competitia s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata. Fiecare dintre participanti a primit cate o diploma privind participarea la eveniment.

Media distantei inotate un intr-o repriza de 30 de minute a fost de 1,45 km/participant, in timp ce pentru 24 de ore, media distantei inotate a fost de peste 7 km/participant.

Premii speciale pentru cea mai mare distanţa înotată într-un schimb (30 min), respectiv, in 24 de ore, au obtinut Borbély Anita, la femei, şi Marcel Răsădean, la bărbaţi. Cei mai varstnici participanti au fost Târţă Eleonora (n. 1961), la femei, si Constantin Dumitra (n. 1959), la barbati.

Târţă Eleonora (Nori), a declarat, intrebata fiind ce a determinat-o sa se apuce de inot acum doua luni: „Nu am practicat pînă acum înotul de performanţă. Înot pentru că îmi face o deosebită plăcere în primul rînd, dar şi pentru că ştiu că înotul este benefic pentru sănătate.” Apoi, ea a explicat motivul pentru care a participat la eveniment: „Am participat la maraton, unde m-am simţit foarte, foarte bine, pentru că mi se pare extraordinar să arăţi lumii că înotul este un sport pe care poţi să-l practici atîta timp cît îţi doreşti şi îţi face plăcere, şi nu contează cu adevărat decît bucuria de a înota”.

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), 6 echipe au participat în week-end la maratonul de inot 24h AquaMasters, un eveniment de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Componenţa echipelor şi repartizarea lor pe culoare este afisata on-line la http://www.facebook.com/pages/Inot-Masters-Timisoara/186333864711051?id=186333864711051&sk=app_225030480971971.

Cea de-a doua editie a 24h AquaMasters a adus mai multe premiere in organizarea de evenimente de inot masters.

Astfel, a fost realizata prima transmisiune live online din Romania a unui eveniment de inot masters, transmisiune realizata cu sprijinul echipei Centrului de Invatamint la Distanta al Universitatii „Politehnica” din Timisoara.

Tot o premiera a reprezentat-o si generarea de statistici pe durata evenimentului cu privire la evolutiile din concurs, atat individuale, cat si pe echipe (detalii se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/maraton-2013/).

In plus, deoarece eforturile participantilor la un asemenea maraton impun relaxarea rapida a organismului intre doua reprize de inot, prin generozitatea sponsorului REHA Clinic (http://www.facebook.com/pages/REHA-Clinic/110371609056973), pe durata intregului maraton au fost oferite gratuit ca serviciu suport pentru participantii la eveniment, sedinte de masaj si electrostimulare.

Ca bonus, un fotoliu de masaj a fost pus la dispozitie de catre una dintre echipele inscrise, respectiv, „Culoarul 7”.

Anul acesta maratonul a beneficiat si de prezenta unor invitati care au inotat cateva bazine alaturi de concurenti, dar in afara de concurs. Este de mentionat, astfel, prezenta domnului Adrian Nagel, decan al Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara si a doamnei Monica Horvat, reprezentanta clubului de inot masters, vecin si prieten, Clubul Sportiv de Înot „Reşiţa 07”.

Organizatorii au dorit sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/24h-aquamasters-editia-ii-timisoara-23-24-martie/

De mentionat faptul ca, in anul 2012, Timisoara a fost gazda a primului maraton de inot masters din Romania. Ca o consecinta a modului in care a fost apreciat de catre participanti evenimentul de anul trecut, aceasta editie aduce o dublare a numarului de echipe inscrise.

***

Despre Clubul de Înot Masters Timişoara… 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: