Galerie foto: înotul ca legatură între generaţii în Cupa Familiei

Părinţi şi copii au avut ocazia să înoate împreună sâmbătă, 30 iulie, când s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei Familiei în Timişoara. Evenimentul a fost dedicat familiilor, scopul său fiind promovarea practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mişcare pentru sănătate. În acelaşi timp, el a reprezentat şi o oportunitate pentru timişoreni de a strânge legăturile între generaţii prin petrecerea plăcută în comun a timpului liber.

Adulţi şi copii s-au întrecut în probe distractive care, spre deosebire de competiţiile tradiţionale de înot, s-au desfăşurat numai pe echipe, programul evenimentului incluzând, printre altele: ştafetă 2 generaţii (copil-părinte) – 2 x 25 m, ştafetă o generaţie (soţ-soţie) – 2 x 25 m, ştafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului) – 2 x 15 m, etc. Participanţii au putut înota liber, intr-un procedeu de înot la alegerea lor. Toate echipele participante au fost premiate. Cea mai mare echipa a fost formata din familia Răsădean: Maia, Marisa, Mihaela şi Marcel. Participanţii au acoperit o plajă largă de vârste, printre seniori numărându-se Monica Irimie (64 de ani), iar cea mai tânără fiind Maia Răsădean (4 ani).

Cei prezenţi au avut parte de o formă inedită de distracţie şi au propus continuarea organizării de asemenea evenimente şi în viitor. Evenimentul, desfăşurat la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalaţiunii din Timişoara, a fost organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timişoara in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timiş. La buna desfasurare a concursului a constribuit si finantarea primita din partea Consiliului Judeţean Timiş.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Resita, Cluj si Brasov.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptaminii: de luni pina vineri, intre 20.00 – 21.00, respectiv, 21.00 – 22.00, si simbata, intre 11:00 si 12:00 a.m. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: