Galerie foto: Masters Timişoara, 13 podiumuri în Ungaria

O echipă a Clubului de înot Masters Timişoara a obţinut 13 locuri pe podium la cel mai important concurs de înot masters din Ungaria, campionatul naţional. La competiţie, desfăşurată în perioada 12-14 august, în bazin olimpic (50 m) descoperit, au participat peste 400 de înotători reprezentând 35 de cluburi din 4 ţări, Serbia, Slovacia, Ungaria şi România. Cei mai vârstnici participanţi au 84 de ani, la femei, şi 91 de ani, la bărbaţi.

În total, Clubul de înot MASTERS Timişoara a obţinut la probele individuale 12 de locuri pe podium, după cum urmează: – 3 locuri întâi: Marcel Răsădean – 3; – două locuri doi: Marcel Răsădean – 2; – 7 locuri trei: Judit Foldenyi – 2, Cezar Lişteveanu -1, Mihai Liseţchi – 3, Marcel Răsădean – 1. La probele pe echipe, ştafeta formată din Crista, Liseţchi, Lişteveanu, Răsădean a obţinut locul 3 în proba de 4 x 50 m liber bărbaţi. Din echipa clubului, cel mai premiat sportiv a fost Marcel Răsădean, care, pe parcursul concursului, a participat la 6 probe individuale, obtinand 6 locuri pe podium. Cel mai activ sportiv a fost Mihai Lisetchi, care, pe parcursul concursului, a participat la 7 probe individuale, obţinând 3 locuri pe podium.

Legat de eveniment, Cristian Crista, membru al Clubului de înot Masters Timişoara şi participant pentru prima oară la o competiţie internaţionala de înot masters, a declarat:„Am ramas placut impresionat de numărul mare de participanţi şi de spiritul de competiţie”. Echipa Clubului de înot MASTERS Timisoara a fost formată din 9 înotători, cu vârstele cuprinse între 28 şi 51 de ani: Cristian Crista (grupa de vârstă 35+)¸ Judit Foldenyi (25+), Mihai Liseţchi (50+), Cezar Lişteveanu (30+), Simona Lobonţ (45+), Claudiu Preda (35+), Marcel Răsădean (35+), Constantin Şerbănoiu (40+), Ildiko Talinga (45+).

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practica sportul ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă. la 25-29 ani, 30-34, 35-39, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. În Ungaria, mişcarea are deja tradiţie, existând 25 de cluburi şi circa 1600 de practicanţi, respectiv numeroase concursuri.

La concursul din Gyula au mai fost prezenţi reprezentând cluburi româneşti şi înotători masters din Arad, Cluj şi Ploieşti.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Brasov, Cluj si Resita.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Înot: