GALERIE FOTO. „Traversarea Lacului Surduc”, ediţia a III-a: Marcel Răsădean, cadru didactic în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică Şi Sport a UV Timişoara, cel mai rapid şi pe 500, şi pe 3.000 metri

Cea de-a treia ediţie a atractivului eveniment „Traversarea Lacului Surduc”, ce are ca scop creşterea numărului adulţilor care practică înotul în ape deschise, a avut parte de o autentică dimineaţă de vară. La start s-au prezentat concurenţi venind din mai multe oraşe ale ţării respectiv din Ungaria, iar la ambele probe cel mai rapid înotător a fost Marcel Răsădean, cadru didactic la Facultatea de Educatie Fizica si Sport (UVT).

Evenimentul a fost deschis tuturor amatorilor, indiferent dacă sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu, iar pe categorii de vârstă, pe 500 de metri, s-au impus, la 18-29 de ani, Larisa Şucan respectiv Titus Păun, la 30-39 de ani Ana Şucan şi Bogdan Suciu, iar la 40-49 de ani şi 50-59 de ani cei mai iuţi au fost Marcel Răsădean respectiv Mihai Liseţchi, după care, pe 3.000 de metri, la 20-29 de ani au triumfat aceiaşi concurenţi, iar la 30-39 Iudit Foldenyi şi Dragoş Ognean, pe când la 40-49 de ani şi 50-59 Marcel Răsădean respectiv Mihai Liseţchi.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de varsta.

Evenimentul a inclus doua probe: una scurtă (aprox. 500 m), deschisa oricarei persoane interesate, indiferent de pregatirea sportiva, si una de rezistenta (aprox. 3.000 m). Traseele au fost marcate cu balize colorate pe latimea lacului.

Fiecare participant a înotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot, iar clasamentul final a fost realizat în funcţie de gen şi categorii de vârstă (18-30 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70).

Pe langa glucoză si apă de baut, fiecare participant a primit un certificat de participare si un tricou dedicat evenimentului. La fiecare grupa de varsta si gen, s-au acordat diplome pentru locul obtinut.

Supravegherea competiţiei a fost asigurată de catre voluntari cu caiace şi bărci.

Detalii despre eveniment la http://www.timisoara.inot-masters.ro/

De asemenea, din dorinta de stimula interesul pentru activitati sportive in natura, dupa probele de inot, un grup a participat la o pedalare în natură. Ulterior a urmat o alergare in natura. Ambele probe au fost optionale. S-a pedalat si alergat impreuna, fără clasament, într-un tempo moderat.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport (UVT) si Primaria Firdea.

Consiliul Judetean Timis este co-finantator al evenimentului, iar la buna sa desfasurare a contribuit si Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat „SALVO” (din cadrul  Primăriei Municipiului Timişoara).

Clubul de înot MASTERS Timişoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase.

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: [email protected], respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 10

 


Alte articole legate de acest subiect: