Giurcă şi Deznan iau câte două medalii de aur la „Cupa Forli”

Sergiu Deznan, un junior în vârstă de 18 ani reprezentând CSM Timişoara, a cucerit două medalii de aur la cea de-a 32-a ediţie a „Cupei Forli”, cu timpul de 1:02.1 în proba de 100 metri spate respectiv în 55.30 la 100 metri liber, iar colega sa de club Lucia Giurcă (în foto), de 10 ani, a luat locul I la 50 metri liber, cu timpul de 34.33, respectiv la 50 metri delfin, în 38.1 secunde.

Mai mult, în clasamentul pe cluburi, echipa timişoreană reunind cinci sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar 1 şi 4 de la CSM Timişoara, s-a clasat pe locul doi în ierarhia finală dintr-un total de 24 grupări. Tot locul doi şi medalia de argint a obţinut şi Alexandru Bogdan Oproiu (CSM), în proba de 100 metri spate, cu timpul de 1:05.11. „A fost entuziasmant modul în care publicul local a sfârşit prin a ne face galerie, cu ropote de aplauze, fiind apreciaţi pentru probele în care am câştigat cu un metru şi jumătate, doi metri avans”, a povestit profesorul Ioan Bădescu, şef al secţiei de înot la CSS1 pe marginea participării în premieră la „Cupa Forli”, 32a ediţie, ce a reunit între 30 aprilie şi 3 mai echipe din Estonia, Ungaria, România şi ţara gazdă, Italia, şi un total de 760 concurenţi. „Organizarea a fost la înălţime, cu implicarea Primăriei locale, a multor sponsori, cât despre baza sportivă, ne-au căzut plombele la cele câte 4 bazine acoperite respectiv descoperite cu lungimi de 25 metri. Vom încerca să-i invităm pe organizatori la rândul nostru, deşi nu plecasem pe ideea unei reciprocităţi, dar la modul cum s-au pregătit, a fost remarcabil”, a mai spus profesorul Bădescu.

Vlad Tabora, junior la CSS1, s-a clasat al patrulea în proba de 100 metri fluture, cu timpul de 1:13.8, din lotul timişorean cu Deznan decan de vârstă la 18 ani mai făcând parte Antonia Tulea, Antonia Niculeasa, Carina Herlas, Iulia Pastor, toate de la CSS1, şi Andrei Şandor, de la CSM Timişoara. Ioan Bădescu a fost recompensat la rândul său cu titlul de cel mai bun antrenor al competiţiei, la egalitate cu omologi din Estonia şi Italia.

Pentru înotătorii de la CSS1 urmează competiţia Campionatelor Naţionale Şcolare, programate în această lună la Reşiţa.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 3

 


Ultimele articole din categoria Înot: