Încă o ediție a traversării lacului Văliug

Buna dispoziție și sănătatea au fost principalele repere ce au definit desfășurarea competiției “Traversarea lacului Văliug”. Este vorba despre ediția din acest an a evenimentului de tradiție de înot în ape deschise organizat de către Clubul de Înot Masters Reșița 07 pe lacul din județul Caraș-Severin, aflat la 25 de kilometri de municipiul Reșița, pe muntele Semenic. Fiind vorba despre un lac de acumulare, pe munte, dimineața, apa este mai rece, având 23-24 grade Celsius la suprafața lacului.

Programul reuniunii de natație pentru amatori în open waters a inclus sâmbătă două probe, și anume una scurtă, de circa 400 de metri, și una lungă, de aproximativ 2.000 de metri. Startul s-a dat decalat pentru cele două probe, cu o diferență de o jumătate oră între ele. La fiecare dintre probe, la start au fost prezenți simultan atât femei, cât și bărbați. Fiecare participant a înotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot, iar clasamentul final a fost realizat în funcție de gen și categorii de vârstă, de la 18 la 30 de ani, 30-39 de ani, 40-49 respectiv peste 50 de ani.

Pentru efortul lor, toți participanții au fost recompensați cu diplome și tricouri, iar primilor trei clasați la fiecare categorie, feminin și masculin, li s-au acordat și medalii.

De pe malurile canalului Bega, Clubul de Înot Masters Timișoara a fost reprezentat prin Marc Eicher la grupa de vârstă 20-29 de ani, medaliat cu bronz la proba de 400 de metri, Iulian Repolschi (40-49 ani), participant la ambele probe, și Andreea Serafin (30-39 ani), medaliată cu aur la proba de 400 m.

Clubul de Înot Masters Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot Masters Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot Masters Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Înot: