Internațional! Cupa Timișoara Masters Sprint, sâmbătă la bazinul Bega. Probe scurte și foarte scurte, organizate la aniversare de Clubul de Înot Masters Timișoara

”MASTERS Timișoara Sprint Cup” este o competiție internațională de înot masters dedicată probelor scurte (pe 100 de metri) și foarte scurte (25 m).  Cea de-a douăsprezecea ediție a acestui eveniment de înot pentru adulți de toate vârstele (înot masters) are loc sâmbătă, 25 iunie, oră 12:00, la bazinul de înot „Bega”. Evenimentul din zona Circumvalațiunii este organizat cu ocazia aniversării constituirii Clubului de Înot MASTERS Timișoara, scopul său fiind dezvoltarea practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mișcare pentru sănătate.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima grupă incluzând orice vârstă peste 100 de ani. În România, istoria mișcării de înot masters începe doar din 2007, odată cu constituirea primei organizații sportive dedicate practicării înotului de către adulți, respectiv Clubul de Înot MASTERS Timișoara, prima ediție a campionatului național de înot masters având loc în 2011.

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pană la data evenimentului, indiferent dacă sunt membri ai unui club sportiv sau nu, și au o stare de sănătate și o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment. Nu există baremuri de calificare pentru înscrierea în concurs. Prezentarea detaliată a evenimentului se găsește http://www.timișoara.înot-masters.ro/.  

Se va acorda un certificat de participare fiecărui concurent. Certificatele vor putea fi descărcate online de pe pagină de Internet a evenimentului. 

Vor fi acordate medalii competitorilor clasați pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală, respectiv, vor fi acordate diplome ștafetelor clasate pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă pe echipe. De asemenea, se va acorda câte un trofeu individual pentru participanții care au realizat cel mai mare punctaj (pe genuri) la probele la care au participat pe durata concursului. 

Cupa Timișoara MASTERS Sprint este acordată echipei cu scorul cel mai mare obținut ca sumă a punctajelor membrilor săi. Înscrierile online beneficiază de o taxa redusă de participare.

De menționat faptul că evenimentul, dincolo de ocazia de a face mișcare într-un cadru organizat, reprezintă o oportunitate pentru cei interesați de a-și testa capacitatea sportivă, eventual prin comparare cu rezultate obținute anterior la aceleași probe.

Evenimentul este organizat de către  Clubul de Înot MASTERS Timişoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = unu

 


Ultimele articole din categoria Înot: