Între 40 de cluburi la Szentes, Înot Masters cu 34 de locuri pe podium plus aur cu ștafeta la 4x33m mixt în grupa de vârstă 120-159 ani, iar CSM Timișoara cu 6 medalii

Când în deja tradiționale concursuri de casă sau în țară, când la competiții peste hotare, pasionații înotători amatori activează cu spor și satisfacții, ultima oară la vecinii maghiari. Unde, sâmbătă și duminică, în perioada 12-13 mai, la Szentes a avut loc un concurs de înot pentru adulți (înot masters), desfășurat în bazin descoperit de 33,3 metri. Au participat 40 de cluburi reprezentate de peste 220 de înotători din patru țări, și anume România, Serbia, Slovacia și Ungaria. Iar la reuniunea de natație au participat și două echipe din Timișoara: a Clubului de Înot Masters și din Clubul Sportiv Municipal.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport că amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârsta: 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara a fost formată din șapte sportivi, cu vârstele cuprinse între 26 și 58 de ani: Iulian Chirimbu (grupa de vârstă 30+), Gabriela Gherman (45+), Marc Eichert (25+), Mihai Lisețchi (55+), Adina Rădulescu (30+), Daniel Suciu (25+) și Eleonora Tarța (55+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timișoara a obținut la Szentes în probele individuale 34 locuri pe podium, după cum urmează:

– 5 medalii de aur: Gabriela Gherman – 1, Marc Eichert – 1, Daniel Suciu – 1, Eleonora Tarța – 2;

– 20 medalii de argint: Iulian Chirimbu – 2, Gabriela Gherman – 2, Marc Eichert – 1, Mihai Lisețchi – 8, Daniel Suciu – 6;

– 9 medalii de bronz: Iulian Chirimbu – 1, Gabriela Gherman – 1, Mihai Lisețchi – 2, Adina Rădulescu – 1, Daniel Suciu -1, Eleonora Tarța – 3.

Echipa de ștafetă bărbați a Clubului de Înot Masters Timișoara a obținut medalia de aur la proba de 4×33 m mixt (grupa de vârstă 120-159 ani). Cel mai activ sportiv ai clubului a fost Mihai Lisețchi (10 probe individuale și tot atâtea medalii).

Echipa Clubului Sportiv Municipal (CSM) Timișoara a fost formată din Claudia Kadam (30+) și Alexandru Kuhn (65+). 

În total, CSM a obținut la probele individuale 6 locuri pe podium, după cum urmează:

– o medalie de aur prin Alexandru Kuhn; două medalii de argint: Alexandru Kuhn; 3 medalii de bronz: Claudia Kadam – 1, Alexandru Kuhn – 2.

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Înot: