Invitaţie la masa rotundă cu studiu de caz înotul masters

Clubul de înot masters Timişoara lansează invitaţia la masa rotundă “Participarea adulţilor la competiţii sportive de amatori. Studiu de caz: înotul masters în Timişoara”. Sportivii masters sunt adulţi care practică în mod sistematic o activitate sportivă ca amatori, într-un cadru organizat. Conform unei cercetări făcute la nivel european (Eurobarometru) în 2010, 69 % dintre adulţii din România nu practică în mod regulat activităţi sportive, media europeană fiind, în acest caz, de 25 %. Practic, în această ierarhie, România se găseşte pe unul dintre ultimele locuri din Europa. În acest sens, prin acest eveniment, ne propunem abordarea unui aspect specific din problematica practicării activităţilor sportive de către adulţi, ca amatori, şi anume participarea la competiţii.

Discuţiile se bazează pe un studiu recent, “Interesul pentru competiţiile de înot masters în Timişoara”, prin care este urmărită poziţionarea practicanţilor de înot masters faţă de participarea la competiţii. Sunt invitaţi să participe sportivi masters, specialişti şi reprezentanţi de instituţii, publice sau private, care au competenţe privind fie adulţii, fie sănătatea, fie sportul.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara, şi Directia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, are loc în data de 11 iunie, între orele 9:30-11:30, în sala 151 (etajul 1), Universitatea de Vest, bd. Vasile Pîrvan nr.4, Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: