La 4 ani, „Cupa Masters Timişoara” atrage înotători şi de 84 ani

În perioada 11-12 iunie 2011 s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Cupei “Masters Timişoara”, la care au concurat 47 de participanţi, atât reprezentanţi de cluburi de înot masters cât şi persoane ce s-au înscris în nume propriu. Cel mai în vârstă participant a fost Bakacsi Gyula (84 de ani), din Ungaria. Rubrica FOTO-OBIECTIV din josul primei pagini reuneşte câteva clişee de la întrecerea aniversară.

Clubul de înot MASTERS Timişoara a fost reprezentat de 17 înotători (5 femei şi 12 bărbaţi), cu vârste cuprinse între 27 şi 67 de ani, şi anume Diana Cosma (grupa de vârstă 30 – 34 ani), Cristian Crista (35 – 39), Ana Dragodan (35 – 39), Adriana Jianu (30 – 34), Cătălin Iovin (35 – 39), Mihai Lisetchi (50 – 54), Cezar Lişteveanu (30 – 34), Simona Lobonţ (45 – 49), Tibor Novak (50 – 54), Cătălin Oros (40 – 44), Daniel Popescu (50 – 54), Claudiu Preda (35 – 39), Marcel Răsădean (35 – 39), Constantin Şerbănoiu (40 – 44), Ildiko Talanga (45 – 49), Adrian Ţermure (30 – 34), Rolland Sovarszki (30 – 34).

În total, Clubul de înot MASTERS Timişoara a obţinut 60 medalii la probe individuale (13 la femei şi 47 la bărbaţi), după cum urmează: – 37 locuri întâi: Cosma – 2, Crista – 1, Dragodan – 3, Iovin – 2, Lisetchi – 6, Lişteveanu – 1, Lobonţ – 1, Novac – 1, Oros – 1, Popescu – 3, Preda – 1, Răsădean – 6, Szovarszki – 1, Şerbănoiu – 1, Talinga – 3, Ţermure – 4; – 18 locuri doi: Crista – 1, Iovin – 1, Lişteveanu – 1, Lobonţ – 1, Novac – 2, Popescu – 2, Preda – 2, Szovarszki – 2, Şerbănoiu – 2, Talinga – 2, Ţermure – 2; – 5 locuri trei: Cosma – 1, Crista – 1, Oros – 1, Popescu – 1, Ţermure – 1.

Cel mai activ sportiv a fost Adrian Ţermure, care, pe parcursul concursului, a participat la şapte probe individuale şi a obţinut tot atâtea medalii. Proba de 50 metri spate a fost declarată proba comemorativă în memoria lui Hansi Niemershein, fost membru activ al clubului din Timişoara şi care a decedat în 2010. Competiţia, organizată cu ocazia aniversării a patru ani de la constituirea Clubului de înot MASTERS Timişoara, a avut loc la bazinul acoperit Arena Aqua Sport (8 culoare/50 m). Rezultatele competiţiei sunt afişate pe internet, la http://www.timisoara.inot-masters.ro/cupa-masters-timisoara-2011/

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Se concurează pe grupe de vârstă: 25-29, 30-34, 35-39, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Prezenţa concurenţilor din Bucureşti, Ploieşti, Reşiţa, pe lângă cei din Timişoara, demonstrează răspândirea practicării înotului masters şi în România. E un semn bun în condiţiile în care, în ţările vecine practicarea acestui sport are o istorie de peste 20 de ani, faţă de doar cei patru ani de când a început şi în ţara noastră.

La buna desfăşurare a concursului a constribuit susţinerea primită din partea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest, precum şi sponsorizarea primită din partea firmei PASMATEX S.A. De menţionat faptul că, în premieră, seriile de concurs au fost organizate doar după criteriul timpului de înscriere, incluzând atât femei cât şi bărbaţi. Întocmirea clasamentelor s-a făcut însă pe grupe de vârstă şi pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat în cadrul clubului.

Pe parcursul anului 2010 membri ai clubului de înot Masters Timişoara au fost prezenţi la 17 competiţii de înot masters cu participare internaţională: 15 concursuri locale şi două campionate naţionale (Serbia şi Ungaria). În cadrul acestora, echipa clubului a avut 364 de participari la probe individuale si 32 la ştafete, obtinand 293 locuri pe podium la probe individuale (149 – I, 96 – II, 48 – III) si 32 locuri pe podium la ştafete (23 – I, 7 – II, 2 – III). Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Clubul de înot Masters Timişoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti. Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Resita, Cluj si Brasov.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptaminii: de luni pina vineri, intre 20.00 – 21.00, respectiv, 21.00 – 22.00, si simbata, intre 11:00 si 12:00 a.m. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la La 4 ani, „Cupa Masters Timişoara” atrage înotători şi de 84 ani

  1. Leonard spune:

    Bravo, Adi !!!
    Tine-o tot asa! Ba mai mult, iti uram si la mai mare:)
    Te asteptam sa ne dai si noua niste lectii de rezistenta la inot
    pe Timis weekendul asta:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: