La ora 13 începe a patra ediție a maratonului ”24h Aqua Masters”, non-stop până duminică la ora 13. Opt echipe la start în Bazinul Bega, una feminină

În anul 2012, Timișoara era gazdă a primului maraton de înot masters din România, la a cărui ediție din 2014 au fost înotați peste 440 de kilometri, de către 58 de pasionați de natație, în 24 de ore. Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1529,5 metri, iar media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 7594,8 metri. Iar astăzi de la ora 13, pentru a celebra Ziua Mondială a Apei (22 martie), 75 de pasionați de înot se vor alinia la start și la cea de-a patra ediție a maratonului de înot 24h AquaMasters, eveniment ce se va desfășura până duminică la ora 13 în bazinul „Bega” din Timişoara…

Blocstarturile bazinului Bega, din Circumvalaţiunii, de pe care s-au lansat pentru cîte o jumătate de oră de înot, la fiecare 4 ore, nişte temerari... maratonişti în apă

Blocstarturile bazinului Bega, din Circumvalaţiunii, de pe care se lansează, pentru câte o jumătate de oră de înot, la fiecare 4 ore, nişte temerari… maratonişti în apă

 

Față de edițiile trecute, anul acesta numărul echipelor înscrise a crescut la opt (față de 6 anul trecut), formațiile fiind formate din 8 titulari (opţional pot fi și două rezerve). Se inoata sub forma de stafete, in reprize de câte 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore). Echipele înscrise sunt (1) EXPERIENȚA MULTISPORT ARAD, (2) Plutașii, (3) MASTERS Timișoara M+, (4) Saguaro (inițial Slow Ride), (5) MASTERS Timișoara F+, (6) Fostele Glorii, (7) Balaurii și (8) Culoarul 7. Va fi declarată câştigătoare echipa care va contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 24 de ore ale competiţiei. Ca o premieră, la actuala ediție va participa, pentru prima oară în istoria evenimentului, o echipă feminină. Este vorba despre Masters Timișoara F+.

Acest maraton este un eveniment de amatori deschis tuturor adultilor pasionati de inot, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii şi care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă.

Evenimentul se desfasoara pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 21 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 22 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii).

Primii trei concurenti, in raport cu distanta inotata pe durata evenimentului, pe genuri (femei/barbati) si categorii de vârstă (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd) vor primi diplome  si premii (sponsorizare oferita de catre Decathlon). Echipele de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare număr de kilometri înotați pe durata evenimentului, vor primi, de asemenea, diplome. Toti sportivii primesc un certificat de participare.

Pentru a sustine eforturile depuse de participanti la un asemenea maraton, organizatorii pun la dispozitia participantilor pachete de hrana (sponsorizate partial de catre Magic Pizza, respectiv, de catre pizzeria Al Piano), batoane de cereale, dextroza, banane, apa.

Pentru o mai rapida relaxare intre doua reprize de inot, participantii pot beneficia pe toata durata evenimentului de sedinte de masaj oferite de catre Florin Chindea și Adrian Daniel, specialisti kinetoterapeuti. AQUATIM este, de asemenea, unul dintre sponsorii evenimentului.

Evenimentul va beneficia de prezenta unor invitati de marca, personalitati din diferite domenii, care prin prezenta lor sustin nevoia cresterii constientizarii publice cu privire la problematica apei. Invitatii vor inota in deschiderea evenimentului (12:30) pe o distanta de 100 m (4 lungimi de bazin). Nu are importanta procedeul, viteza sau corectitudinea tehnica. Au confirmat participarea: Tudor Cretu, scriitor, director a Bibliotecii Judetene, Florin Mihoc, jurnalist (TVR Timisoara), Randall Morisson, membru al echipei de rugby a Timisoarei, RCM mvt Universitatea de Vest, câștigătoare a Cupei României, Tele Dumitra, organizator de evenimente sportive, participant la toate editiile anterioare ale maratonului nostru și, în prezent, campion național la canotaj și atletism Masters.

Organizatorii doresc sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale. Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-iv-a/.

+++

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = patru

 


Ultimele articole din categoria Înot: