LIVE VIDEO. Swim Cup 2018 de la Lausanne, cu înotătoarea anului în concurs, Katinka Hosszú

Sporttim difuzează video în direct în această seară și mâine cea de-a treia ediție a Swim Cup găzduită consecutiv de capitala olimpică Lausanne, reunind 230 de înotători dintre care 20 de campioni în întrecerile sub egida celor 5 cercuri. La start în Elveția, și Katinka Hosszú, desemnată înotătoare a anului 2018 în festivitatea de premiere de duminică de la Hanghzou, la încheierea celor 6 zile de concurs cu 9 recorduri mondiale doborâte în cea de-a XIV-a ediție a Campionatului Mondial de natație în bazin de 25 de metri sub însemnele FINA.

Swim Cup 2018 trage cortina joi și vineri pe malurile lacului Geneva peste un an competițional încărcat al înotului la nivel global, la numai 4 zile după încheierea în China a ”Mondialului” în bazin scurt, iar iubitorii înotului pot viziona în aceste seri în pagina I din Sporttim, în direct de la Lausanne, competiția cu 16 probe în stilurile liber, bras, fluture, spate și mixt.

În această seară, în ordine, probele de 400 de metri liber, 50 de metri fluture, 100m bras, 200m spate, 200m mixt, 50 de metri spate, 100 de metri liber și 200 de metri fluture.

Vineri seară, pe 21 decembrie, probele de 400 de metri mixt, 200 de metri bras, 200m liber, 100m fluture, 100m spate, 50 de metri spate și 50m liber.

Totul în orchestrarea și pentru cel de-al treilea an la rând a grupării gazdă Lausanne Natation Club, care întâmpină înotători de clasă mondială inclusiv cu premii în valoare de 80.000 de franci elvețieni. În prefațarea evenimentului, miercuri, au fost introduși în scenă câțiva dintre competitori dar și antrenori, înfățișându-se presei Charlotte Bonnet din Franța, Yusra Mardini din Siria, elvețianul Jeremy Desplanches, ”pe teren propriu”, precum și Luka Gabrilo, antrenor al Israelului, iar nu în ultimul rând Arpad Petrov, cel care o pregătește pe Katinka Hosszú.

Parcurgem cele mai scurte zile ale anului, în pragul intrării în iarna astronomică odată cu solstițiul ce va avea loc vineri 21 decembrie la ora 22:22, dar aceste seri pot fi mai plăcute pentru amatorii de înot și prin vizionarea în direct pe Sporttim a concursului internațional în bazin scurt, ediția din acest an fiind dedicată de președintele Lausanne Natation Club, Nicolas Balthasar, în memoria lui Christophe Debize, fost director tehnic de natație al aceleiași grupări și partener în lansarea competiției pe malul Lacului Geneva în urmă cu 2 ani.

LIVE VIDEO din Swim Cup 2018 de la Lausanne vine în completarea altor difuzări dedicate vizionării în direct în ultimii ani în pagina I din Sporttim a unor competiții internaționale din diferite ramuri sportive, picături în continuitatea demersului cotidianului de știri sportive din Timișoara de a reliefa lumea arenelor într-o manieră cât mai diversificată, chiar și de peste hotare.

Iar în ceea ce privește faptul că tocmai în această săptămână în care capitala Banatului își omagiază eroii martiri, jertfiți și pentru libertatea noastră, un înotător localnic veteran adesea menționat laudativ peste ani în secțiunea de ”Înot” a cotidianului Sporttim, și cel mai probabil mai ales în aceste pagini, a insistat repetitiv în a expedia acestui cotidian de sport timișorean mesaje culminând cu ”Macar in aceste zile de doliu pentru Timisoara ar trebui interzisi acesti analfabeti”, orice om de bună credință și cu discernământ poate trage concluziile care se cuvin, cu atât mai mult în lumina ofertei gratuite din partea unei publicații locale ce a promovat constant și neobosit sportul bănățean.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Înot: