Lucia Giurcă nu iese din seriile probei de 100 metri spate la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Sportul timișean a avut o reprezentantă în concurs la primele ore ale noii ediții a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ce se va derula în 9 discipline sportive până sâmbătă la Tbilisi, Lucia Giurcă debutând fără a se califica din preliminarii în cadrul probei de 100 de metri spate a întâii reuniuni de natație din cadrul competiției.

Lucia Giurcă (CSM Timişoara; antrenor Ioan Bădescu) a strâns 6 medalii în primele 3 zile ale Naţionalului de juniori II în bazin acoperit de la Baia Mare

Lucia Giurcă (CSM Timişoara; antrenor Ioan Bădescu), pentru România la FOTE

 

Cristina Lucia Andreea Giurcă, o înotătoare instruită la CSM Timișoara de profesorul Ioan Bădescu și care în 11 aprilie a împlinit 14 ani, a concurat luni dimineață în cea de-a treia serie din cinci a probei de 100 de metri rezervată fetelor de 13 și 14 ani, înotând pe culoarul 8 și fiind cronometrată cu timpul de 1:07,60, al 16-lea în ansamblul celor 38 de competitoare urcate pe blocstarturi pentru respectiva încercare și totodată ultimul de calificare în semifinale, însă a ratat progresia spre penultimul act în baza regulamentului de desfășurare al întrecerii, care stipulează că doar cea mai bine clasată reprezentantă a aceleiași federații naționale accede în faza următoare a probei.

Compatrioata sa în vârstă de 13 ani Ana Iulia Dascăl s-a clasat a 11-a, cu timpul de 1:06,85, și merge mai departe la 100 de metri spate. Proba a fost adjudecată de slovena Janja Jamsek, cu timpul de 1:04,21, recordul la FOTE fiind stabilit la ediția din 2009 de nemțoaica Alexandra Wenk, cu 1:02,01.

Tot în prima reuniune de natație a competiției de 6 zile din Georgia, reunind sportivi din 9 discipline reprezentând toate națiunile bătrânului continent, timișoreanca Giurcă a mai înotat și în formația de ștafetă a lotului României pentru proba de 4×100 metri liber a fetelor, împreună cu Ana Iulia Dascăl, Jasminne Anne Marie Ivan (13 ani) și Maria Claudia Gâdea, încheind pe locul 9, cu timpul de 4:01,54, un nou record național cu 4 secunde mai rapid decât precedentul, ”tricolorele” obținând o poziție de rezervă pentru finala probei. Într-o altă probă individuală, Gâdea, în vârstă de 13 ani, a câștigat preliminariile la 400 de metri mixt, cu timpul de 4:57,22, cel mai bun în ansamblul seriilor.

Ștafeta de 4×100 metri liber a fost câștigată de adolescentele rusoaice, cu 3:52,31.

România aliniază la ediția de vară din 2015 a Festivalului Olimpic al Tineretului European 66 de sportivi și 18 antrenori, la șase dintre cele nouă sporturi înscrise în programul FOTE Tbilisi 2015, și anume atletism, judo, gimnastică, înot, handbal feminin și tenis de câmp. ”Tricolorii” nu concurează în baschet, ciclism și volei.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: