Masters Timișoara, 24 de locuri pe podium la Campionatul Național de vară la înot masters al Serbiei

Înotătorii Clubului de Înot Masters Timișoara au obținut împreună 16 locuri I și implicit titluri de campion național în cadrul ediției de vară a Campionatului Național de înot masters din Serbia.

Evenimentul a avut loc în 14 iunie, în bazinul descoperit (50 metri / 8 culoare) din Subotica. Au participat înotători masters din patru țări, Muntenegru, România, Serbia și Ungaria, înscriși individual sau afiliați celor 18 de cluburi reprezentate, printre ei numărându-se atât glorii ale înotului cât și persoane care nu au practicat anterior înot de performanță.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani. În România, istoria inotului masters incepe doar din 2007, prima editie a campionatului national de inot masters a avand loc in 2011.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de Mihai Lisețchi (grupa de varsta 55+), Gabriel Szabo (50+), Ildiko Talinga (50+) și Nori Târța (50+). În total, clubul timișorean a ocupat 24 locuri pe podium (dintre care 16 titluri de campion național al Serbiei), după cum urmează:

  • 16  locuri întâi: Lisețchi – 7, Talinga – 6, Târța – 3,
  • 5 locuri doi: Lisețchi – 1, Târța – 1, Szabo – 3,
  • 3 locuri trei: Talinga – 1, Târța – 2.

Cei patru sportivi au participat și la două probe de ștafete, câștigând de fiecare dată locul întâi la grupa lor de vârstă.

Pe lângă clasamentul pe grupe de vârstă și genuri, cele mai bune trei rezultate la fiecare proba, pe genuri (dar făcându-se abstracție de vârstă) au fost răsplătite în mod separat cu câte o medalie. În acest sens, Ildiko Talinga a obținut o meritorie medalie de bronz, iar Nori Târța două.

Cel mai activ sportiv al echipei a fost Mihai Lisetchi, care a participat la 8 probe individuale obtinand tot atatea locuri pe podium.

Rezultatele pe intregul eveniment sunt disponibile la http://www.serbia-swim.org.rs/live/2015/masters-2015/index.html.

+

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: