Masters Timişoara, 3 locuri întîi în apele lacului Văliug

Buna dispoziţie şi sănătatea au fost principalele repere ce au definit desfăşurarea celei de-a treia ediţii a competiţiei “Traversarea lacului Văliug” dar aceste beneficii au mers mînă în mînă cu clasările în fruntea unor probe şi categorii pentru Clubul de înot Masters Timişoara, care a obţinut în Caraş-Severin 3 de locuri pe podium, prin Judit Foldenyi (locul I la 2.000 m, grupa 18-29 ani) şi Mihai Liseţchi (locul I la 400 m si la 2000 m, grupa 50-59 ani). De menţionat faptul că Judit Foldenyi, care a început activitatea competiţională în înot ca adult, a primit trofeul pentru cea mai rapidă înotătoare din concurs la proba de 2000 metri.

A fost vorba despre un eveniment de înot în ape deschise (open waters), organizat de catre Clubul de Inot Masters Reşiţa ´07, în data de 19 august 2012, in judeţul Caras-Severin, pe lacul Valiug, aflat la 25 de km de municipiul Resita, la poalele muntelui Semenic. Fiind vorba despre un lac de acumulare, pe munte, dimineata, apa e destul de rece, la 23-24 grade Celsius la suprafata lacului.

Programul competitiei a inclus două probe: una scurtă (circa 400 m), ce a reunit 33 de participanti si una lungă (circa 2.000 m), la care au fost prezenti 20 participanti.

A fost permisă utilizarea de accesorii de inot (labe, palmare, plutitoare sau plute), dar, in acest caz, participantii nu au fost inclusi in clasamentul final.

Supravegherea cursei a fost asigurată  de catre voluntari de pe caiace si hidrobiciclete, iar supravegherea medicală pentru situaţii de urgenţă a fost asigurată de către o unitate mobila Salvamont de tip SMURD.

Startul s-a dat decalat pentru cele doua probe, cu o diferenta de o ora intre ele. La fiecare dintre probe, la start au fost prezenti simultan atat femei, cat si barbati. Fiecare participant a înotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot, iar clasamentul final a fost realizat în funcţie de gen şi categorii de vârstă (18-30 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70).

Pentru efortul lor, toţi participanţii au fost recompensati cu diplome si tricouri. Primiilor trei clasaţi la fiecare categorie, feminin şi masculin, li s-au acordat si medalii.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Brasov, Cluj, Proiesti si Resita.

In prezent, bazinul din zona Circumavalatiunii fiind in reparatie, antrenamente se desfasoara, prin bunavointa proprietarilor, in piscina din baza sportiva No Name.

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.rosau la e-mail: [email protected]masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Înot: