Masters Timişoara, la cea de-a patra ediţie aniversară

E vară, se înoată… În perioada 11-12 iunie are loc cea de-a patra ediţie a concursului aniversar al Clubului de Înot MASTERS Timişoara, competiţie pentru amatori la care se poate înscrie orice persoană care în acest an împlineşte 18 ani. Concursul are loc în bazinul acoperit de 50 metri de la Arena Aquasport (http://www.arenaaquasport.ro/), situată pe Calea Dorobanţilor, nr. 92 A).

Programul concursului cuprinde probe de 50, 100 si  200 metri pentru fiecare procedeu. Detalii si inscrieri online pina in data de 5 iunie (tarif redus) la http://www.timisoara.inot-masters.ro/anunt-de-concurs—cupa-masters-timisoara-2011/. Inscrierile se pot face si la bazin, inainte de concurs (tarif normal).

Inotul masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani.

Competitorii clasati pe primele trei locuri la fiecare proba din cadrul unei categorii de varsta vor primi medalii. Evenimentul este initiat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara. Cupa MASTERS Timisoara se inscrie in seria de activitati dedicate aniversarii a patru ani de existenta a Clubului de Inot MASTERS Timisoara. Masa rotunda: “Participarea adultilor la competitii sportive de amatori. Studiu de caz: inotul masters in Timisoara”, 11 iunie, intre 9:30-11:30; Expozitie itineranta „Inot, deci exist!”. Pe parcursul anului 2010, membri ai Clubului de Inot MASTERS Timisoara au fost prezenti la 17 competitii de inot masters cu participare internationala: 15 concursuri locale si 2 campionate nationale (Serbia si Ungaria). In cadrul acestora, echipa clubului a avut 364 de participari la probe individuale si 32 la ştafete, obtinand 293 locuri pe podium la probe individuale (149 – I, 96 – II, 48 – III) si 32 locuri pe podium la ştafete (23 – I, 7 – II, 2 – III). Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, toate costurile fiind suportate de catre membri.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Resita, Cluj si Brasov.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptaminii: de luni pina vineri, intre 20.00 – 21.00, respectiv, 21.00 – 22.00, si simbata, intre 11:00 si 12:00 a.m. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.>

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 11

 


Ultimele articole din categoria Înot: