Mihai Liseţchi, Nori Târţa şi Adina Rădulescu, 11 locuri I şi 4 locuri II pentru Clubul de înot Masters Timişoara la Naţionalele de vară ale Serbiei, de la Subotica

Trei înotători amatori de la Clubul de înot Masters Timişoara au obţinut 15 locuri pe podium la Campionatul Naţional de vară la înot masters al Serbiei. În cadrul ediţiei estivale a Naţionalului de nataţie din ţara vecină rezervat sportivilor amatori, timişorenii au obţinut împreună 11 titluri de campion naţional.

Evenimentul a avut loc duminică în bazinul descoperit (50 metri /8 culoare) din Subotica, cu participarea a 134 de înotători masters din trei ţări, şi anume Ungaria, România şi gazda Serbia, înscrişi individual sau afiliaţi celor 21 de cluburi reprezentate, printre ei numărându-se atât glorii ale înotului cât şi persoane care nu au practicat anterior înot de performanţă.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani.

In Romania, istoria inotului masters incepe doar din 2007, prima editie a campionatului national de inot masters a avand loc in 2011.

Clubul de înot MASTERS Timişoara a fost reprezentat de Mihai Liseţchi (grupa de vârstă 50+), Nori Târţa (50+) şi Adina Rădulescu (30+). În total, clubul  a ocupat 15 locuri pe podium (dintre care 11 titluri de campion national al Serbiei), după cum urmează:

  • 11  locuri întâi: Liseţchi – 6, Târţa – 3, Rădulescu – 2;
  • 4 locuri secunde: Liseţchi – 3, Rădulescu – 1

Cele mai bune trei rezultate la fiecare proba (facandu-se abstractie de varsta) au fost rasplatite, in mod separat, cu cate o medalie. Atat Nori Târţa cat  si Adina Radulescu, au obtinut cate o medalie de bronz.

Rezultatele pe tot concursul sint disponibile la http://www.openwaterswim-serbia.org.rs/.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase. 

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: