Noi medalii pentru Clubul de Înot Masters Timișoara

O echipa a Clubului de Înot MASTERS Timișoara a obținut 7 locuri fruntașe la concursul internațional de înot masters din Csongrád (Ungaria), derulat în perioada 10-11 iunie. La eveniment au participat 150 înotători din 3 țări, România, Serbia si Ungaria.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzînd orice vârsta peste 100 de ani.

Clubul de Înot Masters Timișoara a fost reprezentat de 4 înotători: Eleonora Tarța (54-59 ani), Ana Dragodan (40-44 ani), Iulian Repolschi (45-49 ani) și Andreea Serafin (30-34 ani).

Timișorenii au obținut în total 7 de medalii, și anume:

– locuri 1: Eleonora Tarta (1), Ana Dragodan (1);

– locuri 2:  Eleonora Tarta (1)

– locuri 3: Ana Dragodan (1), Andreea Serafin (2), Iulian Repolschi (1).

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți. 

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița. 

Cu ocazia împlinirii a 10 de existență a clubului are loc masa rotundă “Practicarea activităților sportive de ctre adulți”, un eveniment organizat in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest și Direcția Județeană de Sport și Tineret, în data de 15 iunie 2017, între orele 13:30-16:30, la Consiliul Județean Timiș, în Sala Revoluției.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Înot: