Peste 328 de kilometri au fost înotați de 49 de pasionați în concursul nonstop de 24 de ore

Cinci echipe au participat la cea de-a șaptea ediție a maratonului de înot 24hAquaChallenge, un concurs de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani pană la data desfășurării. Evenimentul s-a desfășurat în bazinul „Bega” din Timișoara, pe durata a 24 de ore, începând de sâmbătă, 10 martie, oră 13:00, nonstop, până duminică, 11 martie, ora 13, inclusiv pe durata nopții.

Competiția s-a desfășurat atât individual, pe grupe de vârstă și genuri (femei, bărbați), cât și între echipe, criteriul de departajare fiind distanța înotată. Cele cinci echipe participante au fost formate din câte 8 titulari (cu maxim 2 rezerve) care au înotat ca ștafete, în reprize de câte 30 de minute, o dată la 4 ore (maximul de timp înotat de un titular fiind de 3 ore). Au participat următoarele echipe: 1) 100 x 100, 2) Balaurii, 3) Masters TM F+,  4) Masters TM M(ixt)+, 5) Saguaro.

Toți sportivii au primit un certificat de participare. Cele mai bune performanțe în raport cu distanța înotată pe durata evenimentului, pe genuri (femei, bărbați) și categorii de varstă (18-24, 25-29, 30-34, 35-39 șamd) au fost premiate.

Echipele de pe primele 3 locuri și concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare număr de kilometri înotați pe durata unei reprize de 30 de minute respectiv pe durata evenimentului, au primit diplome.

Conform clasamentului general open, la echipe, ”100×100” a acoperit în cele 24 de ore cea mai mare distanță:

1    100 x 100            82,25 km

2    Masters TM M +   70,90 km

3    Balaurii               61,80 km

4    Masters TM F+     60,20 km

5. Saguaro              53,80 km

De menționat faptul că chipa Masters TM F+ a fost singura ștafetă exclusiv feminină.

Premii speciale pentru cea mai mare distanţă înotată într-un schimb al ștafetei, adică într-o repriză de 30 de minute, au obținut Bocan Cătălina cu 1,55 km, la femei, respectiv, Colta Andrei și Eichert Marc, cu câte 2,05 km la bărbaţi.

Cea mai mare distanţă înotată pe parcursul celor 24 de ore, a fost de 9,15 km, de către Bocan Cătălina, la femei, iar la bărbaţi de 11,60 km, de către Eichert Marc.

Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1,142 km.

Media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 6,85 km.

Cei mai vârstnici participanți au fost Tarța Eleonora (n. 1961), la femei, și Mihai Lisețchi (n. 1960), la bărbați. Cel mai tânăr a fost Sas Alexandru (n. 1992), iar cea mai tânără a fost Harsan Sandra (n. 1999).

Dat fiind celebrarea Zilei Mondiale a Apei pe 22 martie, Luci Ervin, director tehnic de exploatare a lucrărilor hidrotehnice de la Administrația Bazinală de Apă Banat, a rostit în deschiderea evenimentului câteva cuvinte despre importanța apei în existența noastră.

Rezultate obținute individual, pe pe grupe de vârstă, la femei, respectiv bărbați, sunt disponibile online la https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r-3SpJfExbmUd8jiapuyiEdmb8JcZq1NdG8m_JKlGao/edit#gid=104106052/.

Evenimentul a fost transmis live online. Pe toată durata desfășurării sale au fost publicate statistici cu privire la evoluțiile din concurs, atât individuale, cât și pe echipe (detalii se găsesc la  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r-3SpJfExbmUd8jiapuyiEdmb8JcZq1NdG8m_JKlGao/edit?usp=sharing).

Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de către studenți ai Facultății de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Pentru a susține eforturile depuse de participanți la un asemenea maraton, organizatorii au pus la dispoziția participanților pachete de hrană: pizza (sponsorizată parțial de către Magic Pizza), batoane de cereale, glucoză, banane, apă.

Organizatorii au dorit să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pentru iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale.

Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timișoara în colaborare cu Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret Timiș și Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest din Timișoara.

Detalii despre eveniment și informații actualizate se găsesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-vii-a/

De menționat faptul că, în anul 2012, Timișoara a fost gazda a primului maraton de înot masters din România. Pentru o mai rapidă relaxare între două reprize de înot, participanții au beneficiat pe toată durata evenimentului de ședințe de masaj oferite în regim de sponsorizare parțială din partea echipei de la Masaj Timișoara Chindea & Angels.

*

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, indiferent de viteza sau tehnica în practicarea înotului, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = patru

 


Ultimele articole din categoria Înot: