Peste 395 de kilometri au fost înotați de 57 de pasionați de natație la 24AquaChallenge, ținut non-stop de sâmbătă de la ora 13, peste noapte, până duminică la 13

Șase echipe au participat la maratonul de înot 24hAquaChallenge, un eveniment de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani până la data desfășurării reuniunii, derulate în bazinul „Bega” din Timişoara pe durata a 24 de ore, începand de sâmbătă 25 martie, de la ora 13, non-stop, până duminică 26 martie, la ora 13, inclusiv pe durata nopții.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

Au participat următoarele echipe: Masters TM M+; Saguaro M; Saguaro F; Barracudas; Plutașii și Masters TM F+. Cele sase echipe participante au fost formate din cate 8 titulari (cu maxim 2 rezerve) care au inotat ca stafete, in reprize de câte 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de un titular fiind de 3 ore). Competitia s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata.

Toti sportivii au primit o diploma de participare. Cele mai bune performante in raport cu distanta inotata pe durata evenimentului, pe genuri (femei/barbati) si categorii de vârstă (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd) au fost premiate.

Echipele de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare nr. de km.  inotati pe durata unei reprize de 30 min, respectiv, pe durata evenimentului, au primit, de asemenea, diplome.

Conform clasamentului general, pe echipe,”MASTERS Timisoara M+” a acoperit în cele 24 de ore cea mai mare distanţă:

Echipe masculine si mixte:

1    Masters TM M+    79,75 km

2    Barracudas    78,00 km

3    Plutasii    75,55 km

4    Saguaro M    58,90 km

Echipe feminine:

1    Masters TM F+     57,70 km

2    Saguaro F        45,20 km

Premii speciale pentru cea mai mare distanţă înotată într-un schimb al stafetei, adică într-o repriza de 30 de minute, au obtinut Bocan Catalina cu 1,55 km, la femei, respectiv, Colta Andrei cu 2,20 km, la bărbaţi.

Cea mai mare distanţă înotată în ansamblul celor 24 de ore, a fost de 9,10 km, de catre Bocan Catalina, la femei, iar la bărbaţi de 12,55 km, de catre Mihai Tomescu-Vlad.

Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1,366 km.

Media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 8,19 km.

La actuala editie, in premiera, au participat doua echipa feminine. Este vorba despre Masters Timisoara F+ si Saguaro F.

Cei mai varstnici participanti au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, si Mihai Lisetchi (n. 1960), la barbati. Cel mai tanar a fost Saifeddine Ali, iar cea mai tanara a fost Curcan Alina-Loredana (n. 1995)

Ca sustinere pentru problematica apei si practicarea inotului masters, in deschiderea evenimentului 24hAquaChallenge, a avut loc proba VIP-urilor. Au participat: Petru Andea, secretar de stat la Ministerul Educatiei, Imre Farkas, viceprimar al Timisoarei, Adrian Nagel, decanul Facultatii de Sport si Educatie Fizica si Adrian Tal, directorul DJST Timis. Evenimentul a avut loc pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie),

Evenimentul a fost transmis live online. Pe toata durata desfasurarii sale au fost publicate statistici cu privire la evolutiile din concurs, atat individuale, cat si pe echipe: https://docs.google.com/spreadsheets/d/18b1K3v_TvJmVTc9DbY4gi0Gx4O_yiByFCKhMZPIivoE/edit#gid=1937435299).

Arbitrajul a fost asigurat prin voluntariat de catre studenti ai Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport.

Andrada Olteanu, ca voluntar, a realizat fotografii pentru albumul foto al evenimentului.

Pentru a sustine eforturile depuse de participanti la un asemenea maraton, organizatorii au pus la dispozitia participantilor pachete de hrana (sponsorizate partial de catre Magic Pizza), batoane de cereale, glucoza, banane, apa.

Pentru o mai rapida relaxare intre doua reprize de inot, participantii au beneficiat pe toata durata evenimentului de sedinte de masaj oferite in regim de sponsorizare partiala de catre Chindea&Angels.

Organizatorii au dorit sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

In premiera, anul acesta, pentru pregatirea participantilor la maratonul 24hAquaChallenge, au fost organizate in prealabil doua evenimente de pregatire 0,5hAquaChallenge si 2,5kAquaChallenge.

Seria de evenimente AquaChallenge sunt organizate de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Rezultate obtinute individual, pe grupe de varstă, la femei, respectiv bărbaţi, sunt disponibile online la http://timisoara.inot-masters.ro/rezultate—maraton-2017/.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://timisoara.inot-masters.ro/.

De mentionat faptul ca, in anul 2012, Timisoara a fost gazda a primului maraton de inot masters din Romania.

+

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: