Radu Biriboacă, bronz la Naţionalul de semifond copii

CSS1 Timişoara a revenit luni de la Bacău cu o medalie de bronz, cucerită în cadrul Campionatului Naţional de semifond pentru copii de 11-13 ani, în care toţi cei 210 participanţi s-au întrecut atât în proba de 100 metri cât şi în cea de 400 metri, în funcţie de cele 4 stiluri de înot, timpii înregistraţi pe fiecare dintre distanţe contribuind la alcătuirea clasamentului pe baza rezultatelor cumulate. „Este un concurs mai special, de rezistenţă, în care un competitor nu poate deveni învingător la 100 metri crawl dacă nu are un timp bun şi de 400 metri”, a explicat profesorul Ioan Bădescu, antrenor al copiilor de la CSS1, pentru care a urcat pe podium Radu Biriboacă, sosit al patrulea atât pe suta de metri cât şi pe 400 de metri dar clasându-se în ierarhia cumulată pe locul 3. Bronz!

Radu Biriboacă, în vârstă de 13 ani, reuşea anul trecut să obţină în aceeaşi competiţie medalia de aur la 100 de metri bras şi 400 metri liber cumulat, atunci sosind primul în proba „scurtă” şi al doilea pe 400 metri, impunându-se per total, dar „acum este în cădere şi a reuşit doar bronzul. Totuşi, obiectivul nostru a fost atins, şi anume acela de a obţine o medalie şi de a îmbunătăţi alţi timpi de concurs, motiv pentru care mă declar mulţumit. Dacă era mai bine pregătit, Radu putea obţine şi mai mult”, a mai spus Bădescu.

„La capitolul probe lungi stăm un pic mai rău pentru că ne antrenăm în bazin cu dimensiuni de 25 de metri, aspect care ne dezavantajează în pregătirea unor asemenea concursuri. Suntem deficitari la fond”, a mai explicat Bădescu, salutând în schimb faptul că „toate recordurile personale au fost îmbunătăţite la Bacău, cu o remarcă în plus pentru Maria Leca, Roxana Drăghia, Denisa Humeniuc, care au surprins plăcut. Totodată, am avut alţi 3 copii între primii 8 clasaţi, şi consider că valoarea unei echipe participante este cu atât mai mare cu cât mai mulţi copii vin între primii 8-10 clasaţi”. Astfel, Antonia Niculeasa, 12 ani, s-a clasat pe locul 14 la 100 metri fluture plus 400 metri liber, Ella Varadi, 11 ani, pe locul 6 la 100 plus 400 metri delfin, iar Mario Sîrbulov, 12 ani, pe 15 la 100 metri fluture plus 400 metri liber.

CSS1 s-a aliniat la Bacău cu 16 copii, marţi plecând spre Piteşti, unde va participa la Campionatul Naţional de fond-semifond. „De aceea s-au şi introdus probele pe distanţe de 400, 800, 1.500 metri, pentru că s-a constatat la nivel naţional că volumul de lucru a scăzut şi ne-a afectat ca rezultate în întrecerile internaţionale”, a mai explicat Bădescu existenţa acestor tipuri de întreceri, la fine de an calendaristic, la Bacău respectiv Piteşti, unde se înoată în bazine de dimensiuni olimpice, pretabile acoperirii unor asemenea distanţe.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Radu Biriboacă, bronz la Naţionalul de semifond copii

  1. mari spune:

    Rezultatele prezentate mai sus nu sunt corecte . Niculeasa Armega Ana Maria ,12 ani , nu s-a clasat pe locul 7 la ” 100 plus 400 metri fluture ” ci pe locul 14 , proba fiind 100 m fluture + 400 m liber . Sarbulov Marian Sergiu , 12 ani , nu s-a clasat pe locul 6 la „100 plus 400 metri fluture” , ci pe locul 15 proba fiind 100 m fluture +400 m liber . Nici macar in proba de 100 m fluture nu au avut aceste rezultate . Fac aceasta precizare pentru ca nu este corect sa -ti asumi niste locuri pe care nu le-ai ocupat , Pe locurile respective sunt alti copii , care poate au muncit mult pentru acele rezultate , iar acum in mod eronat ni se prezinta ca fiind rezultatele altcuiva. Cum se simt acei copii cand citesc acest aricol ???Rezultatele oficiale sunt publicate pe pagina web a Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern , sunt publice , deci pot fi verificate de catre oricine .

  2. mari spune:

    Va multumesc ca ati corectat .Acum rezultatele prezentate sunt corecte .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 8

 


Ultimele articole din categoria Înot: