Roxana Laszlo și Bogdan Ibănișteanu, de la Reșița 07, cele mai bune reușite la Cupa Masters Timișoara Sprint 2017. Zece ani de la lansarea la apă a clubului gazdă, Înot Masters Timișoara

Înotători masters din Serbia și România, înscriși individual sau afiliați unor cluburi, printre ei numărându-se atât foști performeri cât și persoane care nu au practicat anterior înot de performanță, s-au aliniat la sfârșitul săptămânii trecute la startul evenimentului internațional de natație Cupa Masters Timișoara Sprint, concurs deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani. Competiția, organizată cu ocazia aniversării a 10 ani de la constituirea Clubului de Înot Masters Timișoara, lansat la apă pe 15 iunie 2007, a avut loc la bazinul acoperit din Complexul Sportiv Bega, în ”Dacia”, cu 6 culoare și 25 de metri.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Se concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost: Eleonora Tartă și Severina Călinescu (56 ani), la femei, și Soos Vilmos (72 ani), la bărbați.

În România, istoria mișcării de înot masters începe din 2007, odată cu constituirea primei club sportiv dedicat practicării înotului de către adulți, respectiv Clubul de Înot Masters Timișoara.

De menționat faptul că seriile în cadrul acestui concurs au fost organizate doar după criteriul timpului de înscriere, incluzând atât femei, cât și bărbați. Realizarea clasamentelor s-a realizat, însă, pe grupe de vârstă și pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat în cadrul clubului.

Cele mai bune performanțe individuale ale concursului au fost obținute de către Roxana Laszlo (Reșița 07), la femei, și Bogdan Marian Ibănișteanu (Reșița 07), la bărbați.

Au fost acordate medalii competitorilor clasați pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală, respectiv, au fost acordate diplome ștafetelor clasate pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă pe echipe.

De asemenea, au fost acordate trofee celor mai bune performanțe obținute de sportivi participanți la eveniment, pe genuri, pe bază punctajului obținut. Cupa MASTERS Timișoara Sprint este acordată echipei cu scorul cel mai mare obținut ca sumă a punctajelor membrilor săi.

Din Timișoara, au participat două echipe: Clubul de Înot MASTERS Timișoara și CSM Timișoara. În total, Clubul de Înot MASTERS Timișoara a obținut 41 de medalii: 21 de aur, 16 de argint și 4 de bronz, după cum urmează…

– 23 locuri 1: Cotigă Radu-3, Dragodan Ana-2, Fericean Diana Claudia-1, Lisețchi Mihai-6, Poruțiu Daniel-2, Serafin Andreea-3, Suciu Daniel-1, Tălîngă Ildiko-2, Tarța Eleonora-1;

– 16 locuri 2: Chirimbu Iulian-2, Dragodan Ana-2, Fericean Diana Claudia-2, Poruțiu Daniel-1, Repolschi Iulian-2, Suciu Daniel -3, Tarța Elenora-2, Tălîngă Ildiko-1, Veress Klara – 1;

– 4 locuri 3: Chirimbu Iulian-1, Cotigă Radu-1, Dragodan Ana-1, Repolschi Iulian-1.

Clubul CSM Timișoara a obținut 11 medalii: 10 de aur și una de argint, după cum urmează…

– 10 locuri 1: Bocan Cătălina – 4, Soos Vilmos – 6;

– 1 loc 2: Bocan Cătălina – 1.

Trofeul Cupa MASTERS Timișoara Sprint a fost câștigat de către echipă Clubului MASTERS Timișoara. Clasamentul pe cluburi este disponibil la http://www.timișoara.înot-masters.ro/clasament-cluburi—masters-timișoara-sprint-cup-2017/

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timișoara în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Timiș.

La buna desfășurare a concursului a contribuit și susținerea primită din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Timiș, în calitate de co-finanțator.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți. 

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița. 

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 28

 


Ultimele articole din categoria Înot: