Sergiu Deznan (CSM Timişoara), locul 4 în finala A a probei de 200 metri mixt la Campionatul Naţional de seniori şi juniori de la Bacău

Nataţia timişoreană n-a urcat la finele săptămânii trecute pe podiumurile de premiere ale Campionatului Naţional de înot pentru seniori şi juniori în bazin acoperit de dimensiuni olimpice dar vizează câteva medalii zilele următoare, cu ocazia Campionatului Naţional de juniori II, de la Baia Mare.

Competiţia va avea loc de joi până duminică şi va reuni circa 400 de sportivi încadrându-se în grupele de vârstă 13-15 ani pentru fete respectiv 14-16 ani pentru băieţi.

CSM Timişoara, care a deplasat 4 sportivi, are ca obiectiv obţinerea a 3 medalii şi calificarea în încă 4 finale A, pentru locurile 1-8, multe speranţe punându-se în Lucia Giurcă, 13 ani, care a participat şi la competiţia de săptămâna trecută, de la Bacău.

CSŞ1 Timişoara, aliniind un lot de 16 juniori, vizează 4 medalii şi încă 10 finale, printre principalii protagonişti numărându-se Radu Vaipan (14 ani), Radu Biriboacă (16 ani) sau Snejana Popov (13 ani).

„Cu toţii sunt bine pregătiţi, mai trebuie să şi arate cât sunt de bătăioşi dar sunt optimist în privinţa unor rezultate bune”, a spus profesorul Ioan Bădescu, antrenor la CSM Timişoara.

Până atunci, să notăm că duminică a luat sfârşit, la Bacău, Campionatul Naţional de seniori şi juniori, reunind circa 200 de sportivi de la 39 cluburi, bazinul olimpic din oraşul moldav reunind în condiţii organizatorice optime cam toată crema nataţiei româneşti, inclusiv sportivi care îşi efectueazăm pregătirile peste hotare.

 

Dintre cei 5 înotători de la CSM Timişoara, Sergiu Deznan a înregistrat cea mai bună performanţă a nataţiei timişorene în întrecerea din Moldova, încheind pe locul 4 în finala probei de 200 metri mixt, cu timpul de 2:13. În luna noiembrie, la Campionatul Naţional în bazin scurt, de 25 metri, întrunind condiţiile de antrenament pe care le au la dispoziţie sportivii de pe Bega, în bazin scurt, Deznan obţinea medalia de bronz în aceeaşi probă. Alexandru Oproiu a înotat în finala B de 100 metri spate, fiind cronometrat cu timpul de, în vreme ce, în întrecerile juniorilor, Flavius Mita a participat în finala pe 200 metri fluture iar Lucia Giurcă şi-a încercat forţele, ca junior II, la o categorie superioară de vârstă. Ionuţ Pîrjol n-a mai concurat, îmbolnăvindu-se.

Celălalt club timişorean prezent în concursul de la Bacău a fost CSŞ1, în secţiunea juvenilă, cu Talpai Tamaş, Vlad Tabora, Leonard Leucuţa şi Andrei Macovei, dintre care Vlad Tabora a înotat în finala pe 200 metri mixt iar toţi 4 au participat în finala probei de ştafeta 4x100m mixt.

Disputat anul trecut la Piteşti, Naţionalul de seniori şi juniori a avut parte acum de 3 noi recorduri naţionale, dintre care două aparţinându-i lui Robert Glinţă (CSM Piteşti), cu notabile rezultate de o bună perioadă de timp şi cu noi recorduri naţionale de juniori stabilite, recordman acum pe 50 şi 100 metri spate. Iar ca o noutate, apărută odată cu preluarea conducerii federale de forţe proaspete, Viorel Bitang – secretar general, şi Camelia Potec – preşedinte al FRNPM, recordurile naţionale au fost şi premiate.

După Naţionalele de juniori II din Maramureş timişorenii se vor mai alinia pe ţară la Campionatul Naţional Şcolar din luna mai, la Reşiţa.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Înot: