Surduc Nature Challenge, cu două probe de înot în lac. Etapă în Campionatul Național de natație în ape deschise al Serbiei

Înot în natură. În 31 august va avea loc, pe lacul Surduc, un eveniment ce are ca scop creșterea numărului celor care practica înotul în natură (înot în ape deschise). Surduc Nature Challenge este dedicat amatorilor, indiferent dacă sunt afiliați la vreun club sportiv sau nu. Este o reuniune deja de tradiție, organizată de Clubul de Înot Masters Timișoara.

Sunt invitate la start persoane de toate vârstele. Cei care nu au împlinit 18 ani pot participa, dar numai însoțiți de către un adult care își asumă responsabilitatea pentru ei. 

Vor avea loc doua tipuri de probe: una scurtă (o cursă ”populară” de aprox. 500 m) si una de rezistență (cu start simultan pe mai multe distanțe: aprox. 1.500 m, 3.000 m si 6.000 m). Startul se da de pe plaja de langa cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de aprox. 24 grade *C.  Dacă temperatura apei este sub 24 de grade, participanţii vor putea înota în echipament de neopren. 

Cei interesați se pot înscrie la una dintre cele doua tipuri de probe sau la ambele. Timpul limită la proba scurtă este de 30 min., iar la proba lungă este de 1/2/3 h. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistență este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat. 

În prezent, sunt înscriși înotători din mai multe orașe din România, Serbia și Ungaria. De menționat faptul că această competiție este inclusă ca etapă în campionatul național de ape deschise al Serbiei.

Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot. 

Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi grupe de vârstă ((sub 10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-18 ani, 19-24 ani, 24-29 ani, 30-34 ani, 35-39 ani, 40-44 ani, 45-49 ani, 50-54 ani, 55-59 ani, 60-64 ani, 65-69 ani, 70-74 ani, 75-80 ani, peste 80 ani)). 

Este recomandată folosirea ochelarilor de înot.

Startul la proba scurta de înot va fi dat la ora 10:30, iar la cea lungă la ora 11:00.

Concurenții vor înota liber, nefiind impus un anumit procedeu, și se vor putea folosi chiar de materiale ajutătoare (labe, palmare), însă în acest caz nu vor intra în clasament.

Fiecărui participant i se vor acorda diploma de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză și apă de băut. 

Înscrierile online sunt deschise până la data de 28 august, pe situl www.timisoara.inot-masters.ro, după care se vor putea face doar în ziua competiției, între orele 9:00 și 10:00. Taxa de participare este 30 lei/persoană proba scurta, 50 lei/persoana proba lunga si 65 lei/persoană pentru participări la ambele probe. Pentru înscrierile ulterioare datei de 28.08.2019, taxa de participare la competitie este de 45 lei/persoană proba scurtă, 75 lei/persoană proba lungă, 100 lei/persoana pentru ambele probe. 

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de către voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asumă responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timișoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara), Primăria Fardea și Administrația Bazinală de Apă Banat. 

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți. 

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița. 

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 0

 


Ultimele articole din categoria Înot: