Surduc Nature Challenge, două probe: scurtă și de rezistență

În 25 august va avea loc Surduc Nature Challenge, un eveniment pe lacul Surduc ce are ca scop creșterea numărului celor care practică sportul în natură. Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent dacă sunt afiliați la vreun club sportiv sau nu. Sunt invitate la start persoane cu vârsta de la 12 ani în sus. Cei care nu au împlinit 18 ani pot participa, dar numai însoțiți de către un adult care își asumă responsabilitatea pentru ei.

Vor avea loc două tipuri de probe: una scurtă (aprox. 500 m) și una de rezistență (cu start simultan pe mai multe distanțe: aprox. 1.500 m, 3.000 m și 6.000 m). Startul se dă de pe plaja de langa cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de aprox. 24 grade *C.  Dacă temperatura apei este sub 24 de grade, participanţii vor putea înota în echipament de neopren. Cei interesati se pot înscrie la una dintre cele doua tipuri de probe sau la ambele. Timpul limită la proba scurtă este de 30 min., iar la proba lungă este de 3 h. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistenta este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat

 

Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot.

Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi grupe de vârstă (12-19 ani, 20-30, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70). Este recomandată folosirea ochelarilor de înot.

Startul la proba scurta de inot va fi dat la ora 10:00, iar la cea lunga la ora 10:30.

Concurentii vor inota liber, nefiind impus un anumit procedeu, si se vor putea folosi chiar de materiale ajutatoare (labe, palmare), insa in acest caz nu vor intra in clasament.

Tot fara clasament vor fi si probele facultative de ciclism – mountain bike (20 km) si alergare in natura (6 km), cu start la orele 13:30, respectiv 14:30, la care se va participa in grup, intr-un tempo moderat.

Fiecărui participant i se vor acorda diploma de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză si apă de baut.

Inscrierile online sunt deschise pana la data de 23 sept., pe www.timisoara.inot-masters.ro, dupa care se vor putea face doar in ziua competitiei, intre orele 9:00 si 10:00.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de catre voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

In afara probelor de inot in ape deschise, in cadrul evenimentului va fi si o proba de ciclism – mountain bike – aproximativ 20 km (fără clasament), respectiv una de alergare în natură – aproximativ 5 km (fără clasament).

Detalii despre eveniment si inscrieri online la http://www.timisoara.inot-masters.ro/anunt-de-concurs—surduc-nature-challenge—25-08-2018/.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara) și Primaria Fardea.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: