Timișorenii sunt invitați la un concurs de înot

Timișorenii sunt invitați sâmbătă 24 noiembrie la ora 12 să participe la “Cupa Euroregiunii DKMT la înot Masters”, reuniune internațională de natație rezervată amatorilor și dedicată adulților. Programul concursului include probe care apar mai rar în programele concursurilor, atât probe lungi, de anduranță, cât și probe foarte scurte, pe 25 de metri. De asemenea, se organizează probe de ștafetă…

Bazinul complexului sportiv ”Bega” din zona Circumvalațiunii va găzdui cea de-a X-a ediție a deja tradiționalei întreceri a pasionaților de înot.

Înotul masters implică adulți care practică natația ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă de 25-29, 30-34, 35-39 de ani, pe categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Competitorii clasați pe primele trei locuri la fiecare probă din cadrul unei categorii de vârstă vor primi medalii, iar echipelor de ştafetă clasate pe primele 3 locuri, la fiecare categorie, li se vor acorda diplome. Probele se vor desfăşura în măsura în care există înscrieri.

Se pot înscrie în concurs persoane care au împlinit 18 ani la data concursului, indiferent dacă activează într-un club sportiv sau nu. Nu există baremuri de calificare.

Se pot face înscrieri şi la faţa locului. Detalii la http://www.timisoara.inot-masters.ro/dkmt-euroregion-endurance-cup-2018/.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Directia pentru Sport a Judetului Timis si Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea de Vest.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati si Resita. 

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Înot: