Traversarea lacului Surduc, la cea de-a patra ediție: înot în ape deschise, sâmbătă la 9

Clubul de înot Masters Timișoara, care recent a sărbătorit 8 ani de activitate, sună adunarea pentru sâmbătă 25 iulie, când pe lacul Surduc va avea loc cea de-a patra ediție a unui eveniment ce are ca scop creșterea numărului celor care practică înotul în ape deschise. Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent dacă sunt afiliați la vreun club sportiv sau nu, fiind invitate la start persoane cu vârsta de la 18 ani în sus, cu mențiunea că pot participa și cei care au cel putin 16 ani dar numai însoțiți de către un adult care își asumă responsabilitatea pentru ei. Amănunte…

afis_traversare_surduc_a3

 

Vor avea loc două probe: una scurtă, de aproximativ 500 de metri, și una de rezistență (aprox. 3.000 m). Startul se dă de pe plaja de lângă cabana-restaurant, temperatura apei în lacul Surduc fiind de aprox. 26 grade Celsius.  Dacă temperatura apei este peste 24 de grade, participanţii nu vor putea înota în echipament de neopren. Cei interesati se pot înscrie la una dintre probe sau la ambele probe. Timpul limită la proba scurtă este de 30 minute, iar la proba lungă este de două ore. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistenta este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat

Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot. Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi grupe de vârstă (16-30 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70). Este recomandată folosirea ochelarilor de înot.

Startul la proba scurta de înot va fi dat la ora 10:30, iar la cea lunga la ora 11:00.

Concurentii vor inota liber, nefiind impus un anumit procedeu, si se vor putea folosi chiar de materiale ajutatoare (labe, palmare), insa in acest caz nu vor intra in clasament.

Tot fara clasament vor fi si probele facultative de ciclism – mountain bike (20 km) si alergare in natura (6 km), cu start la orele 13:30, respectiv 15:00, la care se va participa in grup, intr-un tempo moderat.

Fiecărui participant i se vor acorda certificat de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză si apă de baut. Pentru primele trei locuri, la fiecare categorie, se vor acorda diplome.

Inscrierile online sunt deschise pana la data de 23 iulie, pe www.timisoara.inot-masters.ro, dupa care se vor putea face doar in ziua competitiei, intre orele 9:00 si 10:00. Taxa de participare este 50 de lei (redusa la 40 de lei in cazul inscrierilor online) si se achita la fata locului.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de catre voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

Detalii despre eveniment si inscrieri online la http://timisoara.inot-masters.ro/traversarea-lacului-surduc—25-07-2015/.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Inot MASTERS Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport (UVT) si Primaria Fardea.

Consiliul Judetean Timis este co-finantator al evenimentului, iar la buna sa desfasurare contribuie si Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat „SALVO” (din cadrul  Primăriei Municipiului Timişoara).

*

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de virsta.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea Clubului de Inot MASTERS Timisoara a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: